Nemci lámu rekordy, namiesto peňazí do bánk vkladajú viac zlata

NETKY.SK • 15 August 2016, 13:17 • 2 min
Nemci lámu rekordy, namiesto peňazí do bánk vkladajú viac zlata

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nízke úrokové sadzby spôsobili, že zlato je rekordne žiadané na uloženie peňazí v trezoroch Deutsche Börse. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V trezoroch burzy vo Frankfurte nad Mohanom sa aktuálne nachádza 90,67 tony zlata, uviedla Deutsche Börse. To je o vyše 50 % viac v porovnaní so začiatkom roka. Nové zlato do trezoru príde, keď si zákazníci kúpia certifikáty na zlato na obchodnej platforme Xetra. Za každý certifikát pribudne jeden gram zlata.

 

Zlato je v turbulentných časoch považované za bezpečný prístav pre investície. Navyše, klasické sporiteľské vklady aktuálne nemajú žiadne výnosy z dôvodu politiky nízkych úrokových sadzieb Európskej centrálnej banky (ECB). Celková hodnota Xetra zlata aktuálne predstavuje 3,5 miliardy eur.

 

Investori si môžu podľa Deutsche Börse svoje zlato kedykoľvek vyzdvihnúť. Od zavedenia Xetra zlata v roku 2007 bolo investorom dodaných 4,5 tony zlata.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies