Zlato Charfreitaga po proteste Maďarov definitívne potvrdila jury

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 13:07 • 2 min
Zlato Charfreitaga po proteste Maďarov definitívne potvrdila jury

Zlato Charfreitaga po proteste Maďarov definitívne potvrdila jury

slovakia

left justify in out

Maďarskej výprave na ME atlétov v Barcelone nevyšiel pokus so spochybnením zlata slovenského kladivára Libora Charfreitaga. Finálové poradie definitívne potvrdila jury po tom, čo na podnet bronzového Krisztiána Parsa protestovala maďarská výprava.
      Spochybňoval sa víťazný pokus Charfreitaga 80,02, ktorý podľa Parsa bol vraj s prešľapom. Odvolacia jury na základe detailných záberov rozhodla, že zlatý hod slovenského kladivára bol v súlade s pravidlami a odmietla tak protest maďarskej výpravy, že išlo o prešľap. Ako informovala tlačová agentúra MTI, maďarská výprava protestovalo po tom, čo bronzový kladivár Kristián Pars uviedol, že Charfreitag mal v druhom pokuse prešľap.
      "Nevieme, na základe akých záberov napokon jury dospela k rozhodnutiu, iba nás informovala. Podľa nej vraj jasne vidieť, že Charfreitag nešliapol na okraj kruhu a na základe dostupných dôkazov nemá dôvod na zmenu poradia," povedala pre MTI riaditeľka Maďarského atletického zväzu (MASz) Ildikó Dornbachová.
      Samotného Libora Charfreitaga protest prekvapil, keď o ňom vôbec nevedel a ani netušil, že o jeho zlate bude rozhodovať jury. "Ťažko takéto počínanie pochopiť, no každý má právo na protest," skonštatoval.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies