Zlatého Amosa získal Pavol Leško z Popradu

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 13:40 • 2 min
Zlatého Amosa získal Pavol Leško z Popradu

KOŠICE – Spomedzi ôsmich finalistov populárnej ankety Zlatý Amos titul a insígnie, ako aj finančnú odmenu 3 500 eur získal Pavol Leško zo Spojenej školy Dominika Tatarku v Poprade. Ako dnes informovala riaditeľka ankety Renáta Vadásyová, Pavol Leško získal aj cenu Jana Gašperana. Finále súťaže učiteľov sa konalo už deviaty raz v košickej historickej radnici. Celkovo žiaci prihlásili do súťaže 35 učiteľov.

slovakia

left justify in out

Titul Amos sympaťák prostredníctvom internetového hlasovania získal Juraj Mihaľov zo SOŠ automobilovej, Košice. Zlatou školou sa stala Obchodná akadémia Račianska z Bratislavy. Ocenenie Pedagóg, na ktorého sa oplatí spomínať dostali Alžbeta Zubrická z Košíc a Stanislav Titurus z Tlmáč.

 

Naj učiteľom chémie je Milena Prušanská zo Základnej školy s materskou školou Kuchyňa, Naj učiteľom fyziky je Ľubomíra Záhumenská z Piaristického gymnázia Jozefa Braneckého z Trenčína, Naj učiteľom matematiky je Mária Obselková z Gymnázia Senecká 2 Pezinok.

 

Tento ročník bol venovaný Pavlovi Dobšinskému a jeho rozprávkam. 17 semifinalistov si vyžrebovalo žánre a rozprávky. V prvom súťažnom kole si žiaci pripravili videovizitky a hovorili o učiteľovi, prečo ho navrhli do ankety a aký majú k nemu vzťah. V druhej súťažnej disciplíne vyžrebované žánre a rozprávky ožili v podaní žiakov a učiteľov. Treťou disciplínou boli bezprostredné odpovede na pripravené otázky moderátora a práve trefné odpovede na ne rozhodli o Leškovom víťazstve.

 

Záštitu nad anketou prevzal prezident Andrej Kiska, ktorý príjme ôsmich finalistov 11. mája v Prezidentskom paláci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies