Zlaté Moravce v zime nechcú prísť o Tawambu

NETKY.SK • 12 Január 2016, 15:10 • 2 min
Zlaté Moravce v zime nechcú prísť o Tawambu

ZLATÉ MORAVCE - Prvá skupina futbalistov FC ViOn Zlaté Moravce začala s prípravou na jarnú časť sezóny 2015/2016 v pondelok popoludní. Zimná šichta deviateho klubu fortunaligovej jesene oficiálne odštartuje vo štvrtok, keď sa vrátia legionári zo svojich domovov po pravoslávnych sviatkoch.

slovakia

left justify in out

Pôvodne sa v Zlatých Moravciach mali stretnúť už v piatok 8. januára. Majiteľ FC ViOn Viliam Ondrejka sa na ďalšieho pol roka dohodol na spolupráci s generálnym manažérom Dušanom Djuričom a rovnako nechce prísť ani o najväčšie opory na čele s lídrom aktuálneho poradia kanonierov najvyššej slovenskej súťaže Léandreho Gaela Tawambu Kanu, ktorý dosiaľ nastrieľal jedenásť gólov.

 

"Naším cieľom je udržať kostru mužstva. Máme záujem, aby aj Tawamba u nás dokončil tento ročník, hoci o nápadníkov nie je núdza," ozrejmil prezident klubu Karol Škula. "Všetky odchody, ako i posily, sú zatiaľ v štádiu riešenia. Rátame, že niektorí hráči nás opustia. Keď sa však pozrieme na konkurenciu, všetci súperi zbroja, takže ani my sa nechceme oslabiť," povedal pre portál nasanitra.sme.sk hlavný tréner Libor Fašiang.

 

Do prípravy by sa už mal zapojiť zotavený brankár Pavol Kováč, príde sa ukázať niekoľko slovenských futbalistov z nižších miestnych súťaží, napríklad z Martina či Dubnice. Dorazia tiež štyria vrábeľskí dorastenci. "Začiatok prípravy bude v domácich podmienkach, kde máme všetko, čo potrebujeme. Prvý dvojzápas na nás čaká v sobotu 16. januára v Galante. Od 2. februára je na pláne herné sústredenie v Turecku. Tam by sme mali absolvovať štyri stretnutia. Generálkou na jarnú časť Fortuna ligy bude duel so Zvolenom," doplnil Fašiang na nasanitra.sme.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona