Zlatá prehliadka predstavila trendy na plesovú sezónu

NETKY.SK • 14 December 2013, 18:22 • 2 min
Zlatá prehliadka predstavila trendy na plesovú sezónu

BRATISLAVA - Posledné podujatie Bratislavských módnych dní 2013 uzavrelo módnu sezónu na Slovensku. Na prehliadke v priestoroch Dvorany Ministerstva kultúry SR sa predstavilo 20 slovenských návrhárov i dizajnér luxusných talianskych kožušín.

slovakia

left justify in out

 Módna prehliadka plesových šiat, ktorá tento rok dostala prívlastok zlatá, už tradične uzavrela kalendár podujatí Bratislavských módnych dní. V piatok večer v historických priestoroch Dvorany Ministerstva kultúry Slovenskej republiky predstavila niekoľko svojich modelov dvadsiatka domácich módnych tvorcov. Doplnila ich talianska značka kožušín Stefano Pellicceria.

Moderátor Michal Sabo, ktorý okrem iného pôsobí i v módnom zoskupení NuPPL, uviedol množstvo šiat od pestrej vzorky slovenských návrhárov. Boli medzi nimi stálice slovenskej módnej scény ako Lukáš Kimlička, Veronika Hložníková, Robert Bartolen či Jana Pištejová, ale i účastníci a víťazky súťaže Nové tváre módnej scény, ktorá každoročne na BMD oceňuje mladých módnych tvorcov. 

Eklektický súbor minikolekcií odštartovali modely mladej bratislavskej dizajnérky Dariny Fábriovej, ktorá svojimi unikátnymi kúskami inšpirovanými najznámejšími bratislavskými symbolmi zaujala tento rok na jesennej časti BMD. Šaty znázorňujúce Bratislavský hrad tentoraz doplnila o model s mostom Apollo či fontánou spred historickej budovy SND. Okrem Fábriovej svoje modely na Zlatej prehliadke predviedli i ďalšie mladé návrhárky - Zuzana Haková, Blažena Ostrovská či spomínané zoskupenie NuPPL, ktoré tvoria modelky Mária Zelinová, Romana Škamlová, speváčka Mária Čírová a moderátor Michal Sabo. NuPPL počas večera venovaného slovenskej móde predstavili niektoré z najzaujímavejších modelov ladené do neutrálnych farieb v kombinácii so zlatou. 

Svoje miesto na Zlatej prehliadke určite mali i návrhári Veronika Kostková a Libor Komosný, ktorí tentoraz predstavili individuálne kolekcie. Komosný sa držal tradičného minimalizmu a čistých tvarov, zatiaľ čo Kostková svoje modely zahalila do vášnivej červenej farby a doplnila ich výraznými štrasovými opaskami, ktoré jej modelom pridali na elegancii no neuchyľovali sa k prehnanej gýčovosti. To sa však nedá povedať o iných modeloch, ktoré miestami pôsobili ako z kabaretnej šou, inokedy ako zo stužkovej slávnosti. Na Zlatej prehliadke si našli miesto metre čipky, saténu, lesklých materiálov, flitrov a aplikácií, mašlí i transparentných látok. 

Jednu z najprepracovanejších kolekcií večera predstavili košické dizajnérky Izabela Komjati a Eleonóra Gašková. Ich modelom nechýbal originálny nápad, precízne detaily ani ženskosť. Okrem nich sa na poslednej časti BMD predstavila i ďalšia "Východniarka" Ida Sandor s dvoma čiernymi modelmi a zlatými flitrovanými šatami. 

Hoci hlavnou podmienkou pre zúčastnených dizajnérov na Zlatej prehliadke bolo, aby na ňu priniesli modely vytvorené špeciálne na túto príležitosť, nie každému z nich sa to podarilo. Známa slovenská dizajnérka Veronika Hložníková na podujatí predviedla rovnaké šaty ako na nedávnej konkurenčnej prehliadke, zatiaľ čo niektoré z mladých tvárí slovenskej módnej scény predstavili šaty veľmi podobné svojim skorším kolekciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies