Zlatá plaketa ministra Lajčáka pre odchádzajúceho veľvyslanca Talianska

NETKY.SK • 16 December 2016, 18:50 • 2 min
Zlatá plaketa ministra Lajčáka pre odchádzajúceho veľvyslanca Talianska

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák prijal dnes v Bratislave veľvyslanca Talianskej republiky Roberta Martiniho pri príležitosti ukončenia jeho diplomatickej misie v SR.

slovakia

left justify in out

Hlavným cieľom stretnutia bolo zhodnotenie štvorročného pôsobenia R. Martiniho v SR a prediskutovanie aktuálneho vývoja v Taliansku po referende o ústavných zmenách a tiež európske témy vo svetle tohtotýždňových zasadnutí ministrov zahraničných vecí a premiérov a prezidentov členských štátov EÚ.

 

Obaja partneri ocenili kvalitu bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Talianskom, ktorú charakterizuje vysoká dynamika politického dialógu na všetkých úrovniach.

 

Počas posledného obdobia došlo k zintenzívneniu spolupráce, predovšetkým v oblasti ekonomickej diplomacie, ale aj v oblasti kultúry a vzdelávania. Minister Lajčák vyjadril presvedčenie, že túto úroveň spolupráce sa podarí udržať aj s novou talianskou vládou, ktorú vedie jeho niekdajší ministerský kolega Paolo Gentiloni.

 

Minister Lajčák na záver prijatia odovzdal odchádzajúcemu veľvyslancovi Zlatú plaketu ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí za osobný prínos k všestrannému rozvoju bilaterálnych vzťahov medzi SR a Talianskom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies