Zlatá olympionička Nasťa Kuzminová v novom byte: Snívam, či bdiem?

NETKY.SK • 12 Október 2010, 07:28 • 2 min
Zlatá olympionička Nasťa Kuzminová v novom byte: Snívam, či bdiem?

Zlatá olympionička Nasťa Kuzminová v novom byte: Snívam, či bdiem?

slovakia

left justify in out

img

Olympijskej víťazke Anastasii Kuzminovej zaštrngotali v rukách ligotavé nové kľúče a na perách zaihral šťastný úsmev. Odteraz si bude spolu s manželom Danielom odomkýnať nový domov. Už nie ten, v ktorom dosiaľ žila a  kde stiesnene oslavovala aj olympijské zlato. Zo Sásovej sa sťahuje na Suchý vrch, z dvojizbového panelákového bytu do päťizbového veľkometrážneho.
"Dlho som tomu neverila, je to príjemné prekvapenie, splnil sa náš sen o väčšom byte," povedala Anastasia Kuzminová. "Moje pocity sú vynikajúce, už mi aj z operovanej ruky vybrali stehy, nič ma nebrzdí, zažívam pohodu. S novým bytom a príjemným okolím sa musím ešte zžiť, len o jedno mám obavy, že môj syn Jelisej sa tu schová a ja ho nenájdem," usmievala sa Nasťa Kuzminová. "So sťahovaním musím ešte počkať, aj nábytok si treba zadovážiť. Ani neviem, aký zoženieme, do poslednej chvíle som neverila, že budem musieť takto uvažovať. Rodinná situácia sa mi nepochybne uľahčí, už len batožina zo sústredení mi zapratala v starom byte celý priestor a nedalo sa kam pohnúť."
Aj keď Daniel Kuzmin tvrdil, že z Banskej Bystrice by nikdy neodišli, kacírska myšlienka po týždňoch predsa len prebleskla hlavou. "Bolo to nepríjemné, že ľudia z magistrátu nasľubovali a nič nesplnili. Teraz sa nám vďaka Petrovi Valachovi situácia výrazne zmenila. Často sme sa tiesnili v starom dvojizbovom byte piati, teraz sme vošli akoby do raja. Okolie som si ešte detailne neprezrel, no z prvého pohľadu na prírodu a les mi je jasné, že sa nám v tréningu podstatne uľahčí. Možno sa odtiaľto nepohnem do konca života," zastrájal sa Daniel.
Daniel Kuzmin už aj plánuje prírastky do rodiny. "Mať takého psa, to by bolo hej. Ja som na zvietatá zaťažený, asi som blízky vzťah k nim zdedil od otca. Zohnal by som nám ho z útulku, treba už len vyriešiť, kto by ho venčil počas našej neprítomnosti."
Pre Kuzminovcov bol pondelok slnečný a zimný. Slnečný preto, že konečne majú jasnejšie nad perspektívou, zimný si zaslúži prívlastok podľa toho, že nový mezonetový byt sa nachádza na Zimnej ulici, v krásnej prírode, s panorámou na Banskú Bystricu, od ktorej ich delí päť minút autom. A to treba ešte spomenúť, že ich 3,5-ročný syn Jelisej prvýkrát strávil deň v škôlke a vraj pri deťoch a nad novými hračkami zvýskol od radosti.
Kuzminovci na nový byt dlhšie čakali, ako si mysleli. Po dvoch olympijských medailách vo Vancouveri sa Nasťa stala čestnou občiankou mesta a v eufórii sa zrodil aj euforický prísľub. "Mali sme dostať pozemok, potom byt, no nič z toho nebolo," spomína si Anastasia Kuzminová. "Ponúknutý pozemok so stĺpmi elektrického vedenia a so 70-percentnou asfaltovou plochou na Pršianskej terase bol otrasný, zjavne nevyhovujúci."
Daniel Kuzmin sa ukázal ako trpezlivý manžel. "Po olympiáde nás obklopil len oblak sľubov, ako sa vraj dobudujú strediská, ako nám pomôžu, ako sa zlepšia podmienky na tréning."
Vyriešiť spletitú situáciu Kuzminovcov sa podarilo úplne iným spôsobom. Kuzminovcom odrazu narástla plocha bytu s piatimi izbami na presne 156,44 m2, v hodnote 130-tisíc eur, presne za túto cenu ich predáva obchodno-investičná spoločnosť VAV invest. "Dohoda s Nasťou Kuzminovou možno odštartuje našu širšiu spoluprácu so slovenským biatlonom v budúcnosti, teraz nám tvár olympijskej víťazky pomôže pri našich obchodných zámeroch," vysvetľuje generálny manažér firmy Peter Valach.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies