Zlatá lopta FIFA je v správnych rukách, zhodli sa osobnosti

NETKY.SK • 14 Január 2014, 12:26 • 2 min
Zlatá lopta FIFA je v správnych rukách, zhodli sa osobnosti

ZÜRICH - Víťazstvo Portugalčana Cristiana Ronalda v hlasovaní o držiteľa Zlatej lopty FIFA 2013 pre najlepšieho hráča predošlého kalendárneho roka je zaslúžené, zhodli sa po pondelkovom galavečere Medzinárodnej futbalovej federácie vo švajčiarskom Zürichu osobnosti svetového futbalu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný kanonier Realu Madrid získal prestížnu cenu po druhý raz v kariére, premiérovo sa tešil z triumfu za rok 2008. "Je veľmi ťažké získať túto cenu. Som rád, že som to opäť dokázal. Je to jeden z najkrajších momentov môjho života. Ďakujem svojej rodine, spoluhráčom z národného tímu aj Realu Madrid," uviedol Cristiano Ronaldo. V roku 2013 strelil Ronaldo v 59 zápasoch 69 gólov, bol najvýraznejšou osobnosťou pri postupe Portugalska na záverečný turnaj majstrovstiev sveta do Brazílie. O prvenstve opory Realu Madrid a portugalskej reprezentácie rozhodli v hlasovaní kapitáni a tréneri reprezentačných mužstiev a vybraní zástupcovia médií. Ronaldo získal 1365 bodov, druhý v poradí bol Argentínčan Lionel Messi z FC Barcelona (1205 b.), tretí skončil Francúz Franck Ribéry z FC Bayern Mníchov (1127 b.).

"Každý futbalista vie, aké náročné je vyhrať nejaké ocenenie, zvlášť také veľké ako toto. Držal som palce Messimu, ale hlasujúci sa rozhodli správne. Aj Ronaldo je mojím idolom, gratulujem mu," citoval portál FIFA.com Messiho klubového spoluhráča Neymara. "Je to veľká satisfakcia pre výnimočného hráča s obrovským talentom, ktorý má za sebou výnimočný rok. To je jediná cesta, ako získať Zlatú loptu," uviedol tréner portugalskej reprezentácie Paulo Bento, ktorého doplnil kormidelník Brazílie Luis Felipe Scolari: "Ronaldovo víťazstvo je zaslúžené, nie len za uplynulý rok, ale za všetku snahu, ktorá ho zdobí mnoho rokov. Stále na sebe pracuje a chce byť ešte lepší." 

Svojmu najväčšiemu konkurentovi doprial zisk Zlatej lopty FIFA aj štvornásobný najlepší futbalista sveta Messi. "Chcel by som pogratulovať Cristianovi, pretože si absolútne zaslúžil vyhrať. Nemám sa na čo sťažovať, ani nebudem hľadať výhovorky a ospravedlnenia. Ja som bol minulý rok často zranený, vynechal som aj záverečné dva mesiace. Ale to s tým nemá nič spoločné. Cristiano je zaslúžený víťaz," cituje portál Eurosportu argentínskeho kanoniera FC Barcelona. 

"Tento rok získal cenu hráč, ktorý si ju absolútne zaslúžil. Pre Cristiana Ronalda je to odmena za poctivú prácu, talent a vôľu po víťazstve," povedal prezident Realu Madrid Florentino Pérez. "Som sklamaný, že nevyhral Ribéry, ale Ronaldo zaslúžene triumfoval a patrí mu Zlatá lopta," uviedol francúzsky šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini. 

Počas uplynulých siedmich ročníkov chýbal Ronaldo medzi najlepšou trojicou len raz - v roku 2010 skončila za víťazom Lionelom Messim dvojica španielskych majstrov sveta Andrés Iniesta, Xavi Hernández. Portugalský zakončovateľ figuruje aj v útoku ideálnej svetovej jedenástky za rok 2013, ktorú vyhlásili počas galavečera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies