Zlá voľba, uviedla Clintonovej poradkyňa na adresu šéfa FBI

NETKY.SK • 4 November 2016, 06:40 • 2 min
Zlá voľba, uviedla Clintonovej poradkyňa na adresu šéfa FBI

WASHINGTON - Poradkyňa americkej demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej označila v októbri 2015 riaditeľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) Jamesa Comeyho za "zlú voľbu". Vyplýva to z dokumentov, ktoré vo štvrtok zverejnila platforma WikiLeaks, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Komunikačná riaditeľka Clintonovej kampane Jennifer Palmieriová poslala e-mailom svojim kolegom článok, v ktorom Comey tvrdí, že zločinnosť v krajine zrejme stúpne, pretože policajti sú menej agresívni v dôsledku protipolicajných nálad po nepokojoch, ktoré v roku 2015 vypukli v meste Ferguson v štáte Missouri, kde 18-ročného neozbrojeného černošského mladíka smrteľne postrelil belošský policajt.

 

"Hovorila som vám, že Comey je zlá voľba," napísala Palmieriová a e-mail poslala Johnovi Podestovi, ktorý šéfuje prezidentskej kampani Clintonovej, ako aj na súkromnú e-mailovú adresu zrejme hovorcu Bieleho domu Erica Schultza.

 

Palmieriovej e-mail bol medzi vyše 2000 ďalšími, ktoré získali hackeri a vo štvrtok ich zverejnila platforma WikiLeaks. Majú pochádzať z osobného účtu Johna Podestu.

 

Palmieriová bola v septembri 2013, keď prezident Barack Obama vymenoval Comeyho za šéfa FBI, riaditeľkou komunikačného oddelenia Bieleho domu.

 

FBI nedávno oznámil ďalšie preverovanie e-mailovej komunikácie Clintonovej z obdobia, keď bola ministerkou zahraničných vecí a používala svoju súkromnú schránku na služobné účely. Nové e-maily boli objavené v rámci samostatného vyšetrovania bývalého demokratického kongresmana Anthonyho Weinera, odlúčeného manžela Clintonovej asistentky Humy Abedinovej. FBI sa o Weinera zaujíma v súvislosti s jeho sexuálne ladenými SMS správami adresovanými okrem iných osôb aj 15-ročnému dievčaťu.

 

Clintonovej spolustraníci obvinili Comeyho z toho, že sa tak snaží ovplyvniť blížiace sa voľby prezidenta a že porušuje zákon.

 

Biely dom sa ale šéfa FBI zastal. "Nebudem kritizovať ani brániť rozhodnutia riaditeľa Comeyho ohľadne toho, čo všetko zverejniť z vyšetrovania e-mailov Clintonovej," reagoval hovorca Bieleho domu Josh Earnest. Vyjadril riaditeľovi FBI dôveru a označil ho "za poctivého muža".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies