Zlá správa: Schumacher nereaguje na podnety!

NETKY.SK • 10 Február 2014, 11:07 • 2 min
Zlá správa: Schumacher nereaguje na podnety!

GRENOBLE – Pred dvomi týždňami začali s prebúdzaním sedemnasobného majstra sveta formuly 1 Michaela Schumachera. Napriek prvotným úspechom sa lekárom nedarí ho zobudiť!

slovakia

left justify in out

“Michael nereaguje na podnety, nie je možné ho prebudiť,” povedal šéf lekárskeho tímu, ktorí sa o bývalého nemeckého jazdca stará.

 

Napriek tomu, že Michael po začatí prebúdzania žmurkol, lekári znížili jeho šance na prebudenie. “Jeho reakcie boli iba reflexnou odozvou tela, bohužiaľ zatiaľ nereaguje,” citoval ošetrujúceho lekára nemecký denník Bild.

 

Lekári už minule varovali, že sedemnásobný majster sveta formuly 1 má pred sebou mesiace intenzívnej fyzickej a rečovej terapie. Štyridsaťpäťročný bývalý jazdec navyše môže do konca života zostať vo vegetatívnom stave.


"Prebúdzanie môže trvať dni, týždne, ba aj mesiace. Všetko závisí od toho, ako rýchlo sa telo zbaví anestetických látok," píše sa v nemeckom magazíne Focus. Lekári postupne znižujú Schumacherovi dávky sedatív, niekdajší pilot Ferrari zatiaľ údajne reaguje pozitívne. "Nikto z diaľky nemôže posúdiť situáciu, ale som rád, že ide prinajmenšom o dobré správy," povedal pre švajčiarsky denník Blick trojnásobný šampión F1 Niki Lauda. 

 

"Schumi" v nedeľu 29. decembra pri lyžovačke vo francúzskom stredisku Méribel narazil hlavou do skaly a odvtedy ho lekári v nemocnici v Grenobli po dvoch operáciách mozgu udržovali v umelom spánku.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies