Zlá správa! S úsmevom ľudia vyzerajú staršie, zistili vedci

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 19:55 • 2 min
Zlá správa! S úsmevom ľudia vyzerajú staršie, zistili vedci

Výskumníci z Ben-Gurionskej univerzity zaoberajúci sa vývojom veku zistili, že na rozdiel od všeobecného presvedčenia, úsmev robí ľudí staršími.

slovakia

left justify in out

Reklamy na výrobky proti starnutiu často prezentujú staršie ženy s úsmevom, ale nová štúdia naznačuje, že to nemusí byť najlepšia reklamná taktika.

 

img

Foto: Pixabay

 

 

Vedci na výskum použili 40 účastníkov. Ukazovali im 35 žien a 35 mužov na fotografiách, pričom niektorí sa usmievali a iní nie. Účastníci mali hádať vek ľudí na fotografiách.

 

Výsledky ukázali, že ľudia s úsmevom sa účastníkom javili v priemere o rok starší, ako ľudia s neutrálnym výrazom. Informoval o tom The Mirror.

 

Napriek tomu, po skončení experimentu väčšina účastníkov uviedla, že verí, že úsmev robí ľudí mladšími.

 

FOTO Táto žena sa 40 rokov neusmiala, aby nemala vrásky

 

"Zistenia po prvýkrát ukazujú, že ľudia môžu chybne veriť, že úsmev ich výzor omladzuje. Usmievavé tváre boli hodnotené ako staršie než tie neutrálne," vysvetľujú vedci.

 

img

Foto: Pixabay

 

 

Úsmev tiež po čase spôsobuje vznik vrások okolo očí a úst. V predchádzajúcej štúdii, tím odborníkov na fotografiách odfiltroval vrásky a staroba z tvárí zmizla.

 

Avšak, stojí život bez úsmevu za rovnú pleť? V určitom veku by vrásky predsa prišli aj tak.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies