Zlá správa pre Mojsejovú: Vo väzbe ostane do októbra!

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 15:34 • 2 min
Zlá správa pre Mojsejovú: Vo väzbe ostane do októbra!

KOŠICE – Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová obvinená z daňových podvodov ostáva vo väzbe ďalšie tri mesiace, teda do 3. októbra 2014. Rozhodol o tom dnes košický Krajský súd (KS) po sťažnosti prokurátora voči rozhodnutiu sudcu Okresného súdu Košice I.

slovakia

left justify in out

Eleonóra Mojsejová je vo väzbe od 3. septembra minulého roku. Lehota väzby sa jej mala skončiť 3. júla tohto roku po tom, ako sa prvostupňový súd v polovici júna nestotožnil s dôvodmi prokurátora na ďalšie predĺženie väzby. Podľa Krajského súdu však dôvody väzby stále trvajú.

 

Mediálne známa podnikateľka je vo väzbe pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. V prípade je obvinených 23 osôb, spôsobená škoda pre štát podľa vyšetrovania dosahuje takmer šesť miliónov eur.

 

Prokuratúra žiadala predĺženie väzby o štyri mesiace vzhľadom na zložitosť a rozsah prípadu. Naopak, Eleonóra Mojsejová tvrdí, že väzba v jej prípade je nezákonná a bezdôvodná, navyše sa sťažuje na prieťahy vo vyšetrovaní. Obvinenie z krátenia daní a poistného odmieta a väzbu vníma ako formu nátlaku, aby sa priznala.

 

Rozhodnutie KS prokurátor privítal, aj keď žiadal o jeden mesiac väzby navyše. "Je to výzva pre nás, aby sme zintenzívnili vyšetrovanie," konštatoval pre médiá. 

 

Obhajkyňa Eleonóry Mojsejovej označila rozhodnutie za nespravodlivé. "Orgány činné v trestnom konaní nekonajú promptne a urýchlene. Považujem túto väzbu za účelovú," reagovala pre novinárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies