Zjednotená krajina - nový podcast našej prezidentky!

NETKY.SK • 21 December 2020, 06:42 • 2 min
Zjednotená krajina - nový podcast našej prezidentky!

BRATISLAVA - Hlava štátu sa rozhodla nevyužívať sociálne siete a platformy na politický boj, ale na diskusiu. Chce v ňom riešiť aj podnety od občanov.

slovakia

left justify in out

Prezidentka Zuzana Čaputová má svoj vlastný podcast. Volá sa Zjednotená krajina.

 

Podcast


Raz mesačne v ńom bude diskutovať skolegami a osobnosťami.Tiež chce v podcaste reflektovať aktuálne dianie a diskutovať najmä o tom, čo nás spája a čo rozdeľuje.

 

V prvej epizóde prezidentka neformálne debatuje s jedným zo svojich najbližších kolegov a poradcov Martinom Burgrom. Rozprávajú sa aj o audiencii u pápeža Františka vo Vatikáne, o tom, ako prezidentka vníma aktuálnu atmosféru v spoločnosti, ale aj o tom, kde vidí východiská a riešenia.

 

 

img

 

 

„O podcaste sme v Prezidentskom paláci uvažovali dlhšie. Myšlienka istý čas zrela. Napokon vznikol podcast Zjednotená krajina. Podcast považujem za zaujímavú možnosť dopovedať niektoré postoje a vysvetliť moje kroky, na čo bežne nie je priestor. Zároveň sa v ňom budeme snažiť reagovať aj na množstvo podnetov od občanov, ktoré adresujú na prezidentskú kanceláriu alebo sa objavujú na sociálnych sieťach.“ uviedla prezidentka.
 

Čítajte tiež:Zuzana Čaputová poukázala na ľudí, ktorí trpia aj inými chorobami


Názov podcastu Zjednotená krajina je symbolický.„Vnímam fragmentáciu našej spoločnosti, deliace línie rôzneho druhu a rôznymi smermi. 

Som však presvedčená, že ak sa máme ako krajina posunúť dopredu, ak máme zvládnuť všetky výzvy, ktoré pred nami stoja a úspešne realizovať potrebné zmeny, tak musíme spolupracovať. Usilovať sa o zjednotenie krajiny v zmysle spolupráce a dialógu je niečo, čo považujem za potrebné a nesmierne dôležité.“ doplnila Zuzana Čaputová
 

Čítajte tiež: Ani vetovanie prezidentky Čaputovej nepomohlo. Obedy dotované štátom už nebudú


Prvá epizóda podcastu Zjednotená krajina je od nedeľného dňa dostupná vo všetkých obľúbených podcastových aplikáciách – Spotify, Apple Podcast a Google Podcast a aj na oficiálnej webovej stránke prezidentky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies