Zjedli kravu, ktorú uhryzla kobra. Šesťdesiat ich skončilo v nemocnici

NETKY.SK • 5 Február 2018, 19:24 • 2 min
Zjedli kravu, ktorú uhryzla kobra. Šesťdesiat ich skončilo v nemocnici

Šesťdesiat obyvateľov dedinky Mpoza v juhoafrickej (JAR) provincii Východné Kapsko sa vo štvrtok otrávilo potom, čo zjedli mäso pochádzajúce z kravy, ktorú usmrtila jedovatá kobra. Zatiaľ nie je jasné, či stav niekoho z otrávených je život ohrozujúci.

slovakia

left justify in out

Do nemocnice previezli 60 osôb, vrátane 14 detí a štyroch seniorov, píše server Novinky.cz. Dedinčania hlásili príznaky, ako je hnačka, zvracanie, bolesti hlavy a kŕče v žalúdku. Predpokladá sa, že šlo o následky jedu, ktorým plaz kravu usmrtil. Ten sa rozšíril aj do mäsa zvieraťa, na ktorom hodovala nemalá časť dediny. 

 

"Ministerstvo vyzýva občanov, aby nekonzumovali mäso z mŕtvych zvierat, ktoré nájdu, lebo je to veľmi nebezpečné," povedal hovorca ministerstva zdravotníctva Sizwe Kupelo, informoval Daily Mail.

 

Jed  kobry obsahuje takzvaný postsynaptický neurotoxín, ktorý sa veľmi rýchlo rozšíril do krvného obehu zvieraťa a spôsobil mu respiračné zlyhanie a nakoniec smrť. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies