Zjazd vo Val-d’Isere korisťou Gutovej, Vonnová spadla

NETKY.SK • 19 December 2015, 12:17 • 2 min
Zjazd vo Val-d’Isere korisťou Gutovej, Vonnová spadla

VAL-D'LSERE - Tretí zjazd Svetového pohára 2015/2016 alpských lyžiarok sa stal korisťou švajčiarskej pretekárky Lary Gutovej. Dvadsaťštyriročná špecialistka na kĺzavé disciplíny triumfovala v sobotu vo francúzskom stredisku Val-d’Isere časom 1:44,51 minúty.

slovakia

left justify in out

Pre Gutovú to bolo 15. víťazstvo v kariére, piate v zjazde a 23. umiestnenie na pódiu. Zároveň sa posunula na druhé miesto celkového poradia SP len dva body za Lindsey Vonnovú. Jej sobotňajšie víťazstvo navyše prišlo iba necelých 24 hodín po triumfe v alpskej kombinácii taktiež vo Val-d’Isere.

 

Druhá skončila s odstupom 16 stotín jej krajanka Fabienne Suterová, tretia bola Larisa Yurkiwová z Kanady (+0,41 s). Slovensko nemalo v súťaži zastúpenie.

 

Gutová sa vydala na trať so štartovým číslom 20, keď viedla Yurkiwová. Po prvom medzičase zaostával na svoju konkurentku dve stotiny, no v spodnej časti dokázala výrazne zrýchliť a dostala sa do čela.

 

Ešte pred ňou išla na štart americká zjazdárska superstar Vonnová. Víťazka úvodných dvoch zjazdov sezóny a zároveň najrýchlejšia z piatkového tréningu mala preteky dobre rozbehnuté, keď na druhom medzičase viedla o 74 stotín sekundy, no potom prišiel pád a súťaž nedokončila. Štvornásobná celková víťazka SP tak po dvoch triumfoch v kanadskom Lake Louise neskompletizovala víťazný hetrik a nepridala rekordné 70. víťazstvo v prestížnom seriáli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies