Zjazd Fideszu nepriniesol odpovede na problém korupcie, tvrdí Jobbik

NETKY.SK • 14 December 2015, 06:46 • 2 min
Zjazd Fideszu nepriniesol odpovede na problém korupcie, tvrdí Jobbik

BUDAPEŠŤ - Na dnešnom XXVI. zjazde maďarskej vládnucej strany Fidesz nezazneli odpovede v súvislosti s korupčnými podozreniami politikov Fideszu, uviedla najsilnejšia opozičná ultrapravicová strana Jobbik vo vyhlásení zverejnenom agentúrou MTI.

slovakia

left justify in out

"Nezaznela odpoveď napríklad na to, či sú členovia nového vedenia strany na čiernej listine, na základe ktorej kvôli korupčnej kauze presahujúcej kontinent zakázali vstup členom Fideszu do Spojených štátov," píše sa v reakcii Jobbiku na zjazd Fideszu. "Pomaly starnúci politici Fideszu mali teraz asi poslednú možnosť získať významný politický vplyv v tejto korupciou presiaknutej strane," dodáva opozičná strana.

 

Predseda Maďarskej socialistickej strany (MSZP) József Tóbiás vytkol znovuzvolenému predsedovi Fideszu a premiérovi Viktorovi Orbánovi, že vo svojom prejave nepovedal nič o prítomnosti Maďarska a o jeho skutočných problémoch.

 

"Premiér nepovedal ani slovo o nízkych mzdách, o zmeškaných mzdách štátnych zamestnancov, o katastrofálnom zdravotníctve a o 600.000 Maďarov, ktorí museli za prácou odísť do zahraničia," zdôraznil šéf ľavičiarov. Orbán podľa jeho slov nehovoril nič o "prehajdákaní" maďarskej pôdy, ale ani o korupcii, ktorá sa hlboko dotýka aj jeho kruhov.

 

Podľa výkonného predsedu Demokratickej koalície (DK) Csabu Molnára je Maďarsko prvé iba v rebríčkoch korupcie, z hľadiska životnej úrovne Maďarov mu však patrí až 25. priečka. "Orbán dnes potvrdil, že sa úplne odtrhol od reality, a v prejave na zjazde hovoril o fantasticky úspešnej krajine, o Európanoch, ktorí Maďarom závidia," dodal Molnár.

 

Delegáti dnešného zjazdu Fideszu v Budapešti potvrdili vo funkcii predsedu strany premiéra Viktora Orbána. Podporu jedinému kandidátovi vyjadrilo 1174 z 1177 delegátov.

 

Orbán je predsedom Fideszu od roku 2003, predtým viedol túto stranu aj v období rokov 1993-2000. Znovuzvolený predseda vo svojom prejave nazval Fidesz najstaršou, najsilnejšou a najúspešnejšou stranou strednej Európy. "Sme tu 30 rokov a budeme tu aj v nadchádzajúcich 30 rokoch," povedal Orbán, ktorý vyjadril vieru v to, že Maďari dokážu pozdvihnúť krajinu z akejkoľvek zlej situácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies