Zj. lyžovanie-SP: V zjazde triumf Rakúšanky Görglovej

NETKY.SK • 11 Január 2014, 14:31 • 2 min
Zj. lyžovanie-SP: V zjazde triumf Rakúšanky Görglovej

ALTENMARKT-ZAUCHENSEE - Svetový pohár v alpskom lyžovaní v Altenmarkte-Zauchensee (Rak.) - zjazd žien.

slovakia

left justify in out

Triumfom domácej Elisabeth Görglovej sa skončil sobotňajší zjazd Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee. Tridsaťdvaročná špecialistka na rýchlostné disciplíny zvíťazila s náskokom 56 stotín sekundy pred svojou krajankou Annou Fenningerovou. Tretie miesto patrí Nemke Marii Höflovej-Rieschovej, ktorá je na čele hodnotenia zjazdu po piatich pretekoch sezóny. V priebežnom celkovom poradí SP sa dostala na čelo Fenningerová. Pred Höflovou-Rieschovou má náskok 6 bodov.

Rakúšania zásluhou Görglovej a Fenningerovej oslavujú prvý dvojnásobný triumf v zjazde od finále Svetového pohára v roku 2007 v Lenzerheide. Görglová takmer presne po dvoch rokoch vystúpila na najvyšší stupienok v zjazde Svetového pohára (oslavovala v Bad Kleinkichheime 7. 1. 2012), medzitým nevyhrala kráľovskú disciplínu v bojoch o krištáľové glóbusy žiadna Rakúšanka. "Na štarte som bola nervózna, ale v cieli šťastná. Opäť sa mi raz podarilo zajazdiť pocitovo bez chýb. Klobúk dolu pred organizátormi ako dobre pripravili trať. Na tomto snehu sa dalo od začiatku do konca jazdiť agresívne a rýchlo," cituje ORF víťazku. Elisabeth Görglová je majsterkou sveta v zjazde z roku 2011 z Garmisch-Partenkirchenu, kde si vtedy vybojovala zlato aj v super G. Vo Svetovom pohári sa v sobotu dočkala piateho víťazstva, druhého v kráľovskej disciplíne. 

V Altenmarkte sa predstavila aj Slovenka Jana Gantnerová, ktorá s odstupom 5,77 s obsadila 51. miesto. Pre Gantnerovú boli preteky v zjazde prípravou na nedeľňajšiu superkombináciu, v ktorej má ambíciu preniknúť na bodované miesto. 

Elisabeth Görglová je majsterkou sveta v zjazde z roku 2011 z Garmisch-Partenkirchenu, kde si vtedy vybojovala zlato aj v super G. Vo Svetovom pohári sa v sobotu dočkala piateho víťazstva, druhého v kráľovskej disciplíne. 

Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Altenmarkt-Zauchensee (Rak.): 
Zjazd žien: 1. Elisabeth Görglová (Rak.) 1:47,85 min, 2. Anna Fenningerová (Rak.) +0,56 s, 3. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) +0,63, 4. Tina Weiratherová (Licht.) +0,91, 5. Nicole Hospová (Rak.) +1,02, 6. Larisa Yurkiwová (Kan.) +1,13. 

Poradie vo Svetovom pohári v zjazde (po 5 z 9 pretekov): 
1. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 325 bodov, 2. Marianne Kaufmannová-Abderhaldenová (Švaj.) 291, 3. Tina Weiratherová (Licht.) 260, 4. Anna Fenningerová (Rak.) 259, 5. Tina Mazeová (Slovin.) 197, 6. Elisabeth Görglová (Rak.) 186. 

Poradie vo Svetovom pohári (po 17 z 34 pretekov): 
1. Anna Fenningerová (Rak.) 677 bodov, 2. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 671, 3. Tina Weiratherová (Licht.) 659, 4. Lara Gutová (Švaj.) 592, 5. Mikaela Shiffrinová (USA) 514, 6. Tina Mazeová (Slovin.) 471. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies