Zj. lyžovanie: Shiffrinovú čaká dlhšia pauza, šanca pre jej súperky

NETKY.SK • 13 December 2015, 10:15 • 2 min
Zj. lyžovanie: Shiffrinovú čaká dlhšia pauza, šanca pre jej súperky

AARE - Americká slalomová kráľovná Mikaela Shiffrinová si pri páde vo švédskom Aare poranila koleno a hrozí jej dlhšia nútená pauza.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročná úradujúca olympijská víťazka aj majsterka sveta si spôsbila zranenie kolených väzov pri rozjazďovaní sa pred sobotňajšími pretekmi Svetového pohára v obrovskom slalome. "Letím domov, kde ma kompletne vyšetria. Vyzerá to minimálne na zranenie vnútorného väzu a pomliaždenú kosť. Verím, že nič okrem toho,“ napísala Shiffrinová na facebooku.

Mladá Američanka suverénne zvíťazila v úvodných dvoch slalomoch sezóny na domácom snehu v Aspene a usadila sa na čele priebežného poradia Svetového pohára, odkiaľ ju neskôr zosadila jej o 11 rokov staršia krajanka Lindsey Vonnová.

Server ORF pripomína, že zranenia podobného druhu ako u Shiffrinovej si vyžiadajú aj niekoľkotýždňovú pauzu. Mimimálne v aktuálnom nedeľňajšom slalome v Aare (1. kolo od 10.30 h) sa otvára šanca pre konkurentky aj so Slovenkou Veronikou Velez-Zuzulovou, ktorá v prvom z dvojice aspenských slalomov skončila druhá za Shiffrinovou a celkovo jej v hodnotení slalomu patrí 4. pozícia. Aká dlhá bude súťažná absencia ambicióznej Američanky, ktorá pomýšľala aj na útok na veľký glóbus, ukážu komplexnejšie vyšetrenia v USA.

Horšie ako Shiffrinová obišla Švédka Sara Hectorová, ktorá po zranení chrupavky v jabĺčku kolena musí na operáciu a má po sezóne. Švédske médiá informovali, že 23-ročná bývalá juniorská majsterka sveta v obrovskom slalome bude musieť minimálne desať týždňov po operácii zostať v pokoji bez zaťaženia kolena.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona