Zj.lyžovanie: Fenningerová pridala k veľkému glóbusu aj malý

NETKY.SK • 16 Marec 2014, 13:47 • 2 min
Zj.lyžovanie: Fenningerová pridala k veľkému glóbusu aj malý

LENZERHEIDE - Fenningerová triumfom vo finálovom obrovskom slalome SP v sezóne získala v tejto disciplíne aj malý glóbus.

slovakia

left justify in out

Rakúšanka Anna Fenningerová pridala k veľkému krištáľovému glóbusu za celkové prvenstvo v hodnotení Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní 2013/2014 aj malý za víťazstvo v obrovskom slalome. Definitívne o ňom 24-ročná rodáčka z Adnetu rozhodla triumfom v nedeľňajšom finálovom obrovskom slalome sezóny vo švajčiarskom Lenzerheide. Fenningerová mala v tejto technickej disciplíne veľmi dobrý záver, vyhrala posledné štyri preteky a na záver predstihla v hodnotení aj doterajšiu líderku Jessicu Lindellovú-Vikarbyovú. Švédku zdolala v hodnotení obrovského slalomu o 26 bodov. 

 

Fenningerová bola po prvom kole v Lenzerheide druhá, v druhom sa posunula na prvú priečku. Krajanku Evu-Mariu Bremovú zdolala o 25 stotín, tretia skončila Lindellová-Vikarbyová, ktorá potrebovala na zisk malého glóbusu čas o 33 stotín lepší. "Ďakujem všetkým za úžasnú podporu počas celého ročníka. Dnes som už nemala čo stratiť, keďže som mala veľký glóbus už istý. Skúsila som sa pobiť o malý a vyšlo to. Jessica mala skutočne dobrú sezónu, je to veľmi kvalitná lyžiarka a som rada, že som ju zdolala. Táto výhra je bonusom na záver sezóny," povedala v prvej televíznej reakcii Fenningerová, ktorá vyhrala siedme preteky SP v obrovskom slalome v kariére a celkovo ôsme. 

 

Salzburčanka je prvou Rakúšankou od roku 2007 po Nicole Hospovej, ktorá vyhrala veľký krištáľový glóbus. Potvrdila ho už v priebehu týždňa a počas víkendu mohla súťažiť uvoľnene. V hodnotení SP mala napokon náskok 191 bodov pred Nemkou Mariou Höflovou-Rieschovou, ktorá sa v Lenzerheide v úvode finále zranila a nemohla bojovať o cennú trofej. Tretia skončila Švajčiarka Lara Gutová. Zo Slovenska v ženskom SP bodovala v tejto sezóne len Jana Gereková, ktorá s jedným bodom obsadila 119. priečku. 

Výsledky - finále SP v zjazdovom lyžovaní v Lenzerheide: 
Obrovský slalom žien: 1. Anna Fenningerová 2:01,28, 2. Eva-Maria Bremová (obe Rak.) +0,25 s, 3. Jessica Lindellová-Vikarbyová (Švéd.) +0,33, 4. Nadia Fanchiniová (Tal.) +0,58, 5. Lara Gutová (Švaj.) +0,61, 6. Maria Pietiläová-Holmnerová (Švéd.) +0,62 

Konečné poradie vo Svetovom pohári (po 32 pretekoch): 1. Anna Fenningerová (Rak.) 1371 bodov, 2. Maria Höflová-Rieschová (Nem.) 1180, 3. Lara Gutová (Švaj.) 1101, 4. Tina Mazeová (Slovin.) 964, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 943, 6. Mikaela Shiffrinová (USA) 895,... 119. Jana Gantnerová (SR) 1. 

Konečné poradie vo SP v hodnotení obrovského slalomu (po 8 pretekoch): 
1. Anna Fenningerová (Rak.) 518 bodov, 2. Jessica Lindellová-Vikarbyová 492, 3. Maria Pietiläová-Holmnerová (obe Švéd.) 339, 4. Lara Gutová (Švaj.) 285, 5. Kathrin Zettelová (Rak.) 284, 6. Anemone Marmottanová (Fr.) 261 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies