Ziyi Zhang dostane odškodné za urážku na cti

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:34 • 2 min
Ziyi Zhang dostane odškodné za urážku na cti

PEKING - Losangeleský súd nariadil zástupcom portálu Boxun News zaplatiť odškodné čínskej herečke Ziyi Zhang, o ktorej vlani napísali, že dostala približne 100 miliónov dolárov za sex s viacerými čínskymi vládnymi predstaviteľmi.

slovakia

left justify in out

Boxun News sa hviezde už verejne ospravedlnili, akú výšku odškodného im súd za urážku na cti stanovil, však nezverejnili. "V článkoch, ktoré sme publikovali v máji 2012, sme uviedli nepravdivé informácie o čínskej herečke Ziyi Zhang. Medzi nimi boli aj informácie, že spala s bohatými a vplyvnými mužmi, za čo jej mali tiež zaplatiť. Tieto nepravdivé správy sme nemali nikdy publikovať. Veľmi sa Ziyi Zhang ospravedlňujeme a všetky spomínané články sme odstránili," uviedli. "Devätnásť mesiacov, takmer 600 nocí a dní možno nie je pre škandál dosť dlhý čas, ale stačí to na zničenie dobrého mena nevinného človeka," napísala herečka na čínskej mikroblogovacej stránke Sina Weibo.

Spomínané správy o Ziyi Zhang sa vlani rýchlo rozšírili takmer po celom svete. Herečka sa pre ne súdila aj v Hongkongu, kde tiež vyhrala. 

Tridsaťštyriročná Ziyi Zhang je jednou z najznámejších čínskych herečiek súčasnosti. Známa je z množstva úspešných filmov ako napríklad Tiger a drak (2000), Hrdina (2002) alebo Klan lietajúcich dýk (2004). V Číne si získala uznanie filmom hongkonského režiséra Kar-waia Wonga 2046 (2004). Neskôr ju však kritizovali za to, že vzala hlavnú úlohu v snímke Gejša (2005). Za herecký výkon vo filme Kvety jazmínu (2004) získala prestížnu čínsku filmovú cenu Golden Rooster. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies