Životopis nového generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 13:56 • 2 min
Životopis nového generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára

BRATISLAVA - JUDr. Jaromír Čižnár sa narodil 10. apríla 1964 v Handlovej a v roku 1986 absolvoval Právnickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave.

slovakia

left justify in out

V rokoch 1986 až 1989 bol právnym čakateľom Obvodnej prokuratúry Bratislava IV. Nasledujúce roky, od roku 1989 do roku 1996 bol prokurátorom Obvodnej prokuratúry Bratislava IV, prokurátorom Mestskej prokuratúry v Bratislave, prokurátorom, súčasne poverený dočasným výkonom funkcie námestníka obvodného prokurátora Obvodnej prokuratúry Bratislava IV, námestníkom obvodného prokurátora Obvodnej prokuratúry Bratislava IV a obvodným prokurátorom Obvodnej prokuratúry Bratislava IV. Okresným prokurátorom Okresnej prokuratúry Bratislava IV sa stal v roku 1996 a túto funkciu vykonával do roku 2004, keď sa stal krajským prokurátorom Krajskej prokuratúry v Bratislave. V tejto funkcii zotrval až do dnešného vymenovania za generálneho prokurátora Slovenskej republiky.

Rada prokurátorov označila Jaromíra Čižnára v januári 2013 za najvhodnejšieho kandidáta za generálneho prokurátora a vládny Smer-SD ho navrhol za kandidáta na tento post 13. júna 2013. Jaromíra Čižnára zvolili poslanci za vládny Smer-SD za ďalšieho kandidáta na post generálneho prokurátora 18. júna 2013, v tajných voľbách ho podporilo 82 z 82 prítomných poslancov. Opoziční zákonodarcovia sa na voľbe nezúčastnili, novú voľbu generálneho prokurátora považujú za protiústavnú, keďže 17. júna 2011 parlament zvolil v tajnej voľbe za kandidáta Jozefa Čentéša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies