Životný úspech thajboxera Nováka, vybojoval titul majstra sveta

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 07:26 • 2 min
Životný úspech thajboxera Nováka, vybojoval titul majstra sveta

BRATISLAVA - Slovenský thajboxer Marco Novák dosiahol v sobotu v Bratislave životný úspech. V zápase hmotnostnej kategórie do 67 kg knokautoval v 2. kole Kittisaka Noiwibona z Thajska a získal titul majstra sveta organizácie WKU.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný zástupca klubu Hanuman Gym Bratislava mal v úvode zápasu plné ruky práce. Kittisak od prvých sekúnd zatlačil Nováka a ten sa prvé tri minúty len s námahou bránil jeho tvrdým atakom. Prestávka zverencovi trénera Františka Starého prospela a približne od polovice druhej trojminútovky začal pred vypredaným hľadiskom športovej haly PKO spôsobovať svojmu súperovi čoraz väčšie problémy. Tie vyvrcholili jeho dvoma počítaniami, pričom pri druhom vletel z Thajcovho rohu do ringu uterák, po čom rozhodca ukončil duel.

 

 

 

Víťazné koleno nového majstra sveta v thajskom boxe, Marca Nováka. Viac fotiek v priebehu pondelka na FB stránke Hanuman gym Bratislava.

Posted by Bytework on Saturday, March 5, 2016

 

"Som šťastný, že sa všetka tá drina pretavila do titulu a životného úspechu. Prvé kolo bolo naozaj ťažké, dostal som tam tvrdé koleno a musel to predychávať. Očakával som na Thajčana typický pomalší rozbeh, on však na nič nečakal. Neviem, či som ho zlomil kolenami alebo lakťami, nie je to podstatné. Divákom ďakujem za podporu, bolo to skvelé," uviedol Novák pre TASR s tým, že po zregenerovaní sa začne pripravovať na svoj ďalší zápas, ktorý ho čaká v apríli v Žiline.

 

Držiteľ juniorského i seniorského titulu majstra Európy WKU vylepšil svoju bilanciu na 34 víťazstiev, 4 prehry a 4 remízy. O tri roky starší Kittisak zaznamenal popri 35 víťazstvách jedenástu prehru. Do zápasu vstupoval ako držiteľ niekoľkých opaskov, vrátane európskeho a svetového titulu ISKA. Vlani sa stal európskym šampiónom organizácie WKN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona