Život vo dvojici je finančne výhodnejší

NETKY.SK • 6 September 2016, 13:27 • 2 min
Život vo dvojici je finančne výhodnejší

BRATISLAVA - Život vo dvojici je finančne výhodnejší. Priemerné mesačné výdavky človeka žijúceho bez partnera sú 400 eur za mesiac, zatiaľ čo ľudia žijúci vo dvojici minú v priemere o 100 eur na osobu menej.

slovakia

left justify in out

Až 74 % ľudí bez partnerov a takmer 82 % bezdetných párov si myslí, že z pohľadu finančných nákladov je výhodnejšie žiť vo dvojici. O čerpaní pôžičky uvažuje 46 % ľudí žijúcich v pároch a o niečo menej jednotlivcov bez partnerov (34 %).

 

Podiel single ľudí vo veku 18 - 35 rokov, podľa údajov Poštovej banky, v súčasnosti predstavuje takmer tretinu a ich život je v porovnaní s ľuďmi žijúcimi v páre finančne náročnejší. Možnosť vziať si v najbližšom období spotrebný úver nevylučuje 46 % bezdetných párov a 34 % ľudí žijúcich bez partnera.

 

"Financie získané z úverov využívajú mladí ľudia najčastejšie na rekonštrukciu bytu alebo domu, ďalej na zariadenie domácností, kúpu alebo opravu auta, prípadne na konsolidáciu menej výhodných úverov," uvádza Melinda Burdanová, vedúca oddelenia úverových produktov Poštovej banky.

 

Podľa nej postoje k peniazom ako takým sa v prípade oboch typov mladých ľudí veľmi nelíšia. Prevláda u nich snaha nakupovať za čo najvýhodnejšie ceny a svoje výdavky si starostlivo sledujú. Bezdetné páry sú vo väčšej miere presvedčené (65 %), že single ľudia majú tendenciu utrácať viac peňazí, nakoľko ešte neplánujú spoločnú budúcnosť. Spomedzi jednotlivcov žijúcich bez partnerov súhlasí s týmto tvrdením 55 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies