Živnostníci popri zamestnaní majú nárok na stravné, tvrdí SDKÚ

NETKY.SK • 28 Január 2013, 12:07 • 2 min
Živnostníci popri zamestnaní majú nárok na stravné, tvrdí SDKÚ

Živnostníci popri zamestnaní majú nárok na stravné, tvrdí SDKÚ - Politika Živnostníci, ktorí podnikajú popri zamestnaní, by mali mať podľa opozičnej SDKÚ-DS nárok na uplatnenie si stravného. Poslanci Národnej rady SR (NR SR) Ivan Štefanec a Pavol Frešo pr

slovakia

left justify in out

imgŽivnostníci, ktorí podnikajú popri zamestnaní, by mali mať podľa opozičnej SDKÚ-DS nárok na uplatnenie si stravného. 

Poslanci Národnej rady SR (NR SR) Ivan Štefanec a Pavol Frešo preto predkladajú parlamentu návrh novely zákona o dani z príjmov, ktorým by sa takéto opatrenie zaviedlo. Právnou normou sa budú poslanci zaoberať na januárovej schôdzi, ktorá sa začne v utorok 29. januára.

Novelou sa podľa SDKÚ-DS odstráni diskriminácia živnostníkov, ktorí podnikajú popri zamestnaní a nemôžu si uplatniť pri živnosti stravné, ak si v rovnaký deň tento nárok uplatnia u zamestnávateľa, kde sú v trvalom pracovnom pomere.

"Takto sa sprehľadňuje podnikateľské prostredie a zjednocujú sa pracovné podmienky pre rôzne druhy práce," odôvodňujú predkladatelia v návrhu. Ak totiž živnostník ešte po skončení pracovnej doby u zamestnávateľa vykonáva živnosť, nemá nárok na stravné. A to ani v tom prípade, až odpracuje ďalších päť a viac hodín. To je už časový úsek, pri ktorom nárok na stravné za ostatných okolností vzniká. V prípade, že by Národná rada novelu schválila, nadobudla by účinnosť 1. júla tohto roka.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies