Živnostníci po upozornení SP zaplatili 143,1 tis. eur

NETKY.SK • 7 Január 2015, 11:38 • 2 min
Živnostníci po upozornení SP zaplatili 143,1 tis. eur

BRATISLAVA - Živnostníci a ostatné samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) zaplatili v decembri minulého roka Sociálnej poisťovni omeškané poistné vo výške 143 074 eur.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, urobili tak po doručení esemesky alebo e-mailovej správy, ktorá im pripomenula aktuálny nedoplatok za november 2014. "Sociálna poisťovňa rozoslala v decembri 4 759 správ v štyroch regiónoch - Bratislava, Žilina, Banská Bystrica a Košice. Uhradením poistného reagovalo 1 127 samostatne zárobkovo činných osôb,“ uviedol Višváder.

 

Úhrada poistného včas a v riadnej výške je podľa hovorcu poisťovne najlepší spôsob ako predísť narastaniu penále za každý deň omeškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu. "V prípade doručenia sms alebo e-mailovej správy je potrebné čo najskôr uhradiť dlžné poistné na účet svojej pobočky Sociálnej poisťovne alebo v prípade nejasností sa s ňou kontaktovať,“ tvrdí. 

 

Rozosielanie esemesiek a e-mailových správ je ústretová služba Sociálnej poisťovne, ktorá živnostníkom pripomína aktuálny nedoplatok za predošlý mesiac. O aktuálnych nedoplatkoch za január tohto roka Sociálna poisťovňa už plánuje informovať všetkých živnostníkov na Slovensku. Stane sa tak budúci mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies