Živnostníci by už mali platiť poistné v novej výške

NETKY.SK • 10 August 2016, 09:50 • 2 min
Živnostníci by už mali platiť poistné v novej výške

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v uplynulých dňoch upozorňovala živnostníkov a ostatné SZČO na termín 8. 8. 2016, do ktorého bolo potrebné zaplatiť poistné na sociálne poistenie v novej výške. Napriek tomu každoročne niektorí živnostníci tento termín prehliadnu, vznikne im nedoplatok za neodvedené poistné alebo jeho časť a začnú im narastať penále.

slovakia

left justify in out

Poisťovňa preto upozorňuje, že aj v takomto prípade je dôležité, aby živnostník uhradil poistné v novej výške alebo jeho nedoplatok čo najskôr. Vyhne sa tak ďalším problémom v budúcnosti, a to narastaniu dlhu, vyššiemu penále za dlhší čas omeškania platby alebo nevyplateniu dávok zo Sociálnej poisťovne, na ktoré by mal inak nárok. 

 

O novej výške poistného informovala Sociálna poisťovňa živnostníkov listom, ktorý dostali v júli. V prípade pochybností v otázke poistného a jeho úhrady sa môžu kedykoľvek obrátiť na svoju pobočku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona