Živého pakistanského tínedžera zachránili z trosiek 50 hodín po zrútení továrne

NETKY.SK • 7 November 2015, 09:36 • 2 min
Živého pakistanského tínedžera zachránili z trosiek 50 hodín po zrútení továrne

ISLAMABAD - Po 50 hodinách od zrútenia továrenskej budovy v pakistanskom meste Láhaur dnes záchranári vyslobodili spod trosiek živého tínedžera, ktorého rodina považovala už za mŕtveho, informovali úrady. Pri páde štvorposchodovej budovy zahynulo najmenej 26 ľudí a 103 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP uviedla, že Šahíd bol medzi nezvestnými. Jeho bratanec Kalim Ulláh reportérom miestnej televízie povedal, že rodina prevzala vo štvrtok z nemocnice zohavené telo pripomínajúce Šahída, usporiadala s ním smútočnú rozlúčku a pochovala ho. Potom ho dnes uvideli v televízii. Vyzeral byť v stabilizovanom stave. Jeho zachránenie považujú za "zázrak".

Podľa vyjadrenia úradov Šahíd vyliezol z trosiek budovy bez pomoci a bol schopný chôdze. Hoci sa ponosoval na bolesť v nohe, žiadne viditeľné zranenia nemal.

 

Záchranári ho objavili niekoľko hodín po tom, ako úrady oznámili, že nádej na nájdenie živých ľudí v troskách klesá. Záchranná služba v Pandžábe uviedla, že od stredy, keď sa budova neočakávane zrútila, zachránili životy 103 pracovníkov.

 

Príčinu pádu zatiaľ nestanovili. Budova továrne sa zrútila týždeň po silnom zemetrasení s magnitúdou 7,5. Zahynulo pri ňom 273 ľudí a otrasy poškodili takmer 75.000 domov.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies