ŽITŇANSKÁ: Západ vidí budúcnosť v inováciách, východ rieši živobytie

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 09:51 • 2 min
ŽITŇANSKÁ: Západ vidí budúcnosť v inováciách, východ rieši živobytie

BRATISLAVA – Na Slovensku existujú podľa predsedníčky poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej dva pohľady na to, čo je budúcnosť Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako povedala v rozhovore pre agentúru SITA po sérii stretnutí v rámci projektu Tvoríme Slovensko, západ krajiny vidí budúcnosť viac v inováciách. Východ krajiny sa podľa nej borí s inými problémami, takže aj reflexia je iná. „Kde sa lepšie darí, tak je aj angažovanosť ľudí, či už v treťom sektore alebo v komunálnych aktivitách vyššia. Tým rastie verejná angažovanosť a záujem ľudí o tento typ stretnutí a záujem o tvorbu verejnej politiky,“ povedala. Podľa nej tam, kde je ekonomicky lepšie, tak ľudia majú čas a záujem aj o iné veci. „Tam kde je horšie, tak kľúčová téma je, ako sa uživím,“ konštatovala.

Cieľom projektu Tvoríme Slovensko je podľa Žitňanskej nachádzať ľudí, ktorí majú záujem o verejný život, ale z nejakých dôvodov sú zo straníckeho prostredia sklamaní. „Týchto vyhľadávame. Na rozhovory so straníkmi mám stranícku pôdu,“ povedala s tým, že časť tých ľudí sú takí, ktorí boli v minulosti na lokálnej úrovni verejne angažovaní, ale sú sklamaní, ale teraz hľadajú novú inšpiráciu pre nové angažovanie. 

  Žitňanská odštartovala politický projekt Tvoríme Slovensko 20. februára. Žitňanská spolu s ďalším poslancom NR SR za SDKÚ-DS Miroslavom Beblavým pripravujú viacero stretnutí po väčších mestách. Nápady, ktoré z nich vzídu, chcú prenášať na politickú pôdu. „Táto práca nám môže priniesť agendu, za ktorú sa postaví kritická masa voličov, aby potom spojenie pravice nebolo len technológiou moci,“ konštatovala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona