Žitňanská: Za záchranu životov mimoriadne povýšila J. Brisudu

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:29 • 2 min
Žitňanská: Za záchranu životov mimoriadne povýšila J. Brisudu

BRATISLAVA – Za záchranu ľudských životov a za príkladné plnenie služobných povinností povýšila dnes ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská zástupcu riaditeľa Ústavu na výkon trestu pre mladistvých v Sučanoch Jozefa Brisudu do hodnosti plukovníka.

slovakia

left justify in out

Brisuda zachránil v polovici apríla v Martine v čase mimo výkonu služby z horiaceho domu dve ženy. Ministerka spravodlivosti Žitňanská mu poďakovala za odvahu a aj pozitívnu prezentáciu Zboru väzenskej a justičnej stráže. O justičnej stráži sa podľa ministerky zväčša hovorí, keď sa deje niečo nepríjemné, a je preto rada, že teraz je možné povedať niečo pozitívne.

 

Brisuda vysvetlil, že išlo o susedný dom. Suseda pribehla k ich domu v noci o jednej a kričala, že horí. Z domu sa v tom čase už valil hustý dym. „Keď som prišiel k domu, vypol som hlavný prívod elektriky, v oknách už boli obrovské plamene. Keďže v tom čase sa v dome nachádzala ešte 90-ročná mama susedy, vošiel som do budovy po štyroch, videl som horiaci nábytok,“ opísal situáciu Brisuda. V miestnosti, ktorá bola silno zadymená, ju nahmatal rukou a vytiahol ju von. Zrejme sa snažila hasiť, lebo keď ju vytiahol, mala ešte v druhej ruke vedro s vodou, dodal. Medzitým do domu vbehla jej 50-ročná dcéra, zrejme chcela zachrániť, čo sa dalo. Ženy mali doma aj vlčiaka. "Ten mal zrejme pocit, že ženám ubližujem, a tak zaútočil," priblížil dramatické chvíle Brisuda. Obe ženy sú mimo ohrozenia života.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies