Žitňanská vo Viedni: Slovensko si koncept individuálnych slobôd ešte neosvojilo

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 17:55 • 2 min
Žitňanská vo Viedni: Slovensko si koncept individuálnych slobôd ešte neosvojilo

BRATISLAVA - Ako spoločnosť sme dnes vo východnej Európe zraniteľnejší - nemáme ešte dostatočne zažité ani základy konceptu individuálnych práv a popri tom sa musíme vyrovnávať s novými a ďaleko zložitejšími situáciami a výzvami.

slovakia

left justify in out

Povedala to dnes na konferencii Agentúry Európskej únie pre základné práva vo Viedni podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti SR Lucia Žitňanská. Ako agentúru SITA informoval hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla, téma konferencie znela Práva, rešpekt, realita: Európa hodnôt v dnešnom svete (Rights, Respect, Reality: the Europe of Values in today´s world). Na konferencii sa rozprávali aj o problematike sociálnej integrácie, ochrany migrantov a digitálnej doby.


Žitňanská vystúpila v diskusnom paneli, ktorého témou boli základné ľudské práva a udržateľný rast. "Žijeme veľmi nebezpečnú dobu a bez toho, že by som chcela znižovať váhu nových výziev, za najväčšiu výzvu tejto doby považujem nájsť recept, ako sa priblížiť k tej časti našej spoločnosti, ktorá si koncept individuálnych práv a slobôd neosvojila. Ako im „predať“, že rešpekt k právam jednotlivca je dobrý svet pre každého a že keď sa to nepodarí, môžeme o tento svet prísť," povedala ministerka.


Agentúra EÚ pre základné práva je nezávislý orgán zriadený Európskou úniou za účelom poskytovania nezávislej pomoci a odborných poznatkov inštitúciám a členským štátom EÚ v oblasti základných práv. Venuje sa rozsiahlym prieskumom z oblasti ľudských práv, porovnávaciemu výskumu v právnej a sociálnej oblasti a vydáva odborné publikácie a príručky, v ktorých prezentuje aktuálne právne predpisy a judikatúru EÚ v oblasti azylu a prisťahovalectva, ochrany údajov a nediskriminácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies