Žitňanská: Správkyňu treba vylúčiť z reštrukturalizácie Váhostavu-SK

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 14:07 • 2 min
Žitňanská: Správkyňu treba vylúčiť z reštrukturalizácie Váhostavu-SK

BRATISLAVA - Reštrukturalizácia Váhostavu-SK nie je v poriadku a neprebieha podľa súčasných platných pravidiel.

slovakia

left justify in out

Na takomto podozrení sa dnes zhodli v rozhlasovej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská (Most-Híd) a minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD).

 

Žitňanská uviedla, že má vážne pochybnosti o tom, či reštrukturalizácia Váhostavu-SK prebieha podľa platného zákona. Upozornila na medializované informácie, že 25-ročná správkyňa Petra Gabrišová je cez niekoľko osôb prepojená na ďalší stavebný gigant Doprastav, ktorý je jedným z veriteľov Váhostavu-SK.

 

"Mám vážne pochybnosti o nezaujatosti správkyne, a to je dôvod na to, aby bola vylúčená z reštrukturalizácie," Žitňanská.

 

Minister Borec uviedol, že z reštrukturalizácie Váhostavu-SK tiež nemá dobrý pocit. "Taký pocit, ako má pani poslankyňa, máme spoločný, ale pocit nestačí," uviedol s tým, že reštrukturalizáciu bude jeho rezort skúmať.

 

Ministerstvo už pred týždňom oznámilo, že v prípade reštrukturalizačnej správkyne Váhostavu-SK začalo konať. Borec dnes vysvetlil, že zákon mu umožňuje celý proces preskúmať. "Vyžiadali sme si spis, to znamená, ten proces beží," doplnil.

 

Mladá správkyňa by mohla byť vylúčená v prípade, že by sa preukázala jej zaujatosť. V takomto prípade by o tom rozhodol príslušný súd.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona