Žitňanská: Smer sa správa neštandardne

NETKY.SK • 23 September 2013, 12:23 • 2 min
Žitňanská: Smer sa správa neštandardne

BRATISLAVA – Vládna strana Smer-SD sa správa podľa predsedníčky poslaneckého klubu SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej neštandardne.

slovakia

left justify in out

„Ze neštandardné správanie považujem v prvom rade to, keď niekto nectí demokratické pravidlá, ústavu a zákony tejto krajiny. Týmto kritériám neštandardnej strany zodpovedá teraz strana Smer-SD,“ povedala dnes pre agentúru SITA Žitňanská. Smer-SD podľa nej devalvuje parlamentnú demokraciu, odmieta v NR SR diskutovať, odmieta obsadiť kontrolné pozície opozíciou a nedodržiava také základné pravidlá, že ministri by sa mali zúčastňovať na interpeláciách a odvolávaní. „To je neštandardné a to je momentálne hlavný problém slovenskej politiky,“ dodala s tým, že ostatné sa jej môže páčiť, alebo nepáčiť, ale nie je to podstatné.

O neštandardných politických stranách hovoril cez víkend predseda NR SR Pavol Paška, podľa ktorého akonáhle sa dostali v parlamente pri vyslovovaní nedôvery premiérovi k slovu predstavitelia neštandardných, nehodnotových strán, tak to začalo nadobúdať veľmi napätú atmosféru. Predseda vlády Robert Fico zas cez víkend povedal, že je čas, aby štandardné politické strany, ktoré sú v opozícii a vo vláde, si povedali, už „toto nemôžeme ďalej tolerovať, čo tu robia nejakí samozvanci a čo tu robia neštandardné a netypické politické strany“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona