Žitňanská sa pre útek väzňa chystá na návštevu leopoldovskej väznice

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 11:16 • 2 min
Žitňanská sa pre útek väzňa chystá na návštevu leopoldovskej väznice

BRATISLAVA – Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská sa v pondelok 13. júna chystá navštíviť leopoldovskú väznicu, z ktorej vo štvrtok 2. júna utiekol väzeň Ľubomír Behan. Stalo sa tak počas prác na oprave strelnice mimo stráženej časti ústavu.

slovakia

left justify in out

Šéfka rezortu spravodlivosti zároveň očakáva, že do návštevy väznice bude mať k dispozícii výsledky šetrenia tohto prípadu. "Dovtedy budeme mať všetky informácie aj pripravené opatrenia," dodala dnes pred rokovaním vlády. Žitňanská zároveň nevylúčila, že pre tento prípad dôjde k personálnym zmenám v Zbore väzenskej a justičnej stráže. "Na základe toho, aké budú výsledky šetrenia, vo vzťahu k tomuto prípadu vyvodíme konkrétne opatrenia a prípadne aj zodpovednosť," dodala.

 

Behan bol vo výkone trestu odňatia slobody pre spáchanie trestného činu lúpeže. Odsúdili ho na osem rokov a osem mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. Polícia naďalej po ňom intenzívne pátra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies