Žitňanská: Preplatenie 15 % pohľadávok malým veriteľom Váhostavu je výsmech

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 15:26 • 2 min
Žitňanská: Preplatenie 15 % pohľadávok malým veriteľom Váhostavu je výsmech

BRATISLAVA - Podľa návrhu reštrukturalizačného plánu stavebnej spoločnosti Váhostav-SK by mali malí nezabezpečení veritelia firmy získať 15 % zo svojich pohľadávok.

slovakia

left justify in out

Podľa podpredsedníčky opozičnej strany Most-Híd Lucie Žitňanskej je to výsmech. Ide totiž o ešte nižšiu sumu ako už štátu odvedená daň z pridanej hodnoty (DPH).
     

"K dnešnej situácii viedla nečinnosť strany Smer-SD a Roberta Fica," zdôraznila Žitňanská. S vlastným riešením situácie veriteľov totiž vláda či strana Smer-SD neprišli a podľa Žitňanskej odmietli všetky opozičné návrhy, vrátane dvoch noviel zákonov strany Most-Híd.
     

Hrozba bankrotov a exekúcií sa presunula podľa nej na malých veriteľov - subdodávateľov, zatiaľ čo Váhostav-SK sa bude môcť naďalej uchádzať o štátne zákazky. 
     

Politická strana Sieť si zase myslí, že návrh reštrukturalizácie stavebnej firmy Váhostav-SK je lúpežou na živnostníkoch a malých a stredných podnikateľoch. "Je absurdné a neprijateľné, aby za odvedenú prácu na verejných stavbách, za ktoré štát Váhostavu zaplatil, dostali skutoční stavitelia zaplatené len 15 % dohodnutej sumy," priblížil predseda strany Radoslav Procházka. Tiež kritizoval, že ide o sumu nižšiu ako to, čo stavitelia zaplatili na DPH.
     

Sieť preto vyzvala poslancov Národnej rady (NR) SR, aby podporili návrh novely zákona o konkurze a reštrukturalizácii, ktorý predložili poslanci a členovia strany. "Smer má možnosť ukázať, či mu záleží na ochrane ľudí, ktorí vlastnými rukami vytvorili hodnoty a dnes spolu so svojimi rodinami trpia za nesplnenie si záväzkov zo strany stavebného giganta," dodal Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies