Žitňanská očakáva od Bajánkovej kultivovanejší spôsob vedenia Súdnej rady

NETKY.SK • 16 September 2014, 16:22 • 2 min
Žitňanská očakáva od Bajánkovej kultivovanejší spôsob vedenia Súdnej rady

BRATISLAVA - Exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) je rada, že Súdna rada SR má nového šéfa. Do jej čela zvolili dnes Janu Bajánkovú.

slovakia

left justify in out

Žitňanská očakáva kultivovanejší spôsob vedenia súdnej rady. Nateraz ale nevie povedať, či Bajánkovej zvolenie bude znamenať pre Súdnu radu posun dopredu.
     

"Bola to očakávaná voľba. Uvidíme, ako sa pani doktorka Bajánková rozhodne viesť súdnu radu. Či zvolí kontinuitu alebo posunie úroveň ďalej. Nedovolím si to hodnotiť, počkáme si," reagovala na zvolenie Bajánkovej Žitňanská.
     

Janu Bajánkovú zvolili za šéfku Súdnej rady SR v dnešnej tajnej voľbe. Získala nadpolovičnú väčšinu hlasov členov Súdnej rady, teda 10, proti nebol nikto, šiesti sa zdržali. "Chcem ubezpečiť všetkých, že budem presadzovať záujmy všetkých sudcov," povedala po zvolení nová predsedníčka.
     

Bajánková bola jedinou kandidátkou, navrhlo ju za predsedníčku sedem členov Súdnej rady. Pred samotnou voľbou povedala, že treba zvýšiť dôveryhodnosť Súdnej rady a zmeniť štýl komunikácie k verejnosti alebo aj vo vnútri rady. "Pokiaľ by som bola úspešná, budem využívať všetky kompetencie, ktoré sú predsedovi Súdnej rady dané," povedala pred voľbou.
     

Za kandidátku na predsedníčku ju navrhli členovia Milan Ďurica, Imrich Volkai, Ján Slovinský, Eva Fulcová, Ľuboš Sádovský, Jozef Maruščák a podpredseda Ján Vanko. V tomto roku kandidovala aj za predsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR, no 19. mája v Sobranciach nezískala dostatok hlasov, rovnako skončil aj bývalý predseda NS SR Štefan Harabin. Neúspešne vtedy kandidovala aj predsedníčka správneho kolégia NS SR Zuzana Ďurišová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies