Žitňanská: O personálnych otázkach rozhodne až po audite

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 12:06 • 2 min
Žitňanská: O personálnych otázkach rozhodne až po audite

BRATISLAVA - Personálne otázky v inštitúciách spadajúcich pod rezort spravodlivosti a aj na súdoch bude nová ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská riešiť až na základe auditov.

slovakia

left justify in out

„Sú kritériá, ktoré viem definovať a na základe toho budem posudzovať jednotlivých vedúcich štátnych inštitúcií,“ vysvetlila pre médiá. V prípade predsedov súdov uviedla, že tí majú svoje funkčné obdobie a odvolaní môžu byť len zo zákonných dôvodov. Ministerka si chce preto urobiť prehľad o tom, v akom stave sú súdy a či sa dodržiavajú právne predpisy. Za dôležité považuje predovšetkým dodržiavanie náhodného prideľovania súdnych prípadov a pozrie sa aj na prieťahy v konaniach v prípade, že súd nie je poddimenzovaný. Zlyhanie v týchto oblastiach považuje za zlyhanie pri organizácii práce. „Takéto kritériá som uplatňovala v minulosti a budem ich uplatňovať aj dnes," dodala.


V súvislosti s prideľovaním miest sudcov jednotlivým súdom uviedla Žitňanská, že jej ambíciou je nastaviť systém prideľovania voľných miest sudcov tak, aby neboli predmetom ad hoc rozhodovania. Chce, aby existoval systém, ktorý vychádza z tvrdých dát, aby každý súd vedel, koľko má mať sudcov a toľko sudcov aj mal, doplnila.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies