Žitňanská kritizuje hliadky vo vlakoch: Nikto nemôže nahrádzať štát, naše vlaky sú bezpečné

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 18:01 • 2 min
Žitňanská kritizuje hliadky vo vlakoch: Nikto nemôže nahrádzať štát, naše vlaky sú bezpečné

BRATISLAVA - Nikto nemôže nahrádzať štát a na Slovensku ani nikto štát nahrádzať nebude. Vyhlásila to dnes pred novinármi ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) v reakcii na stranu ĽSNS, ktorá nasadila vlastné hliadky do vlakov.

slovakia

left justify in out

"Nie je na to dôvod. Vlaky na Slovensku sú bezpečné, kriminalita tam klesá. Na žiadne takéto iniciatívy nie je dôvod," tvrdí ministerka. Podľa jej slov každý, kto si kúpi lístok, môže vlakom cestovať, ale poriadok v štáte bude zabezpečovať štát.

 

"O tom, ako tomu zamedziť, sa budeme rozprávať, ale každé prekročenie zákona bude postihované či sankcionované," uistila Žitňanská. Podľa medializovaných informácií mal líder strany Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba oznámiť v pondelok (11.4.) pred Železničnou stanicou vo Zvolene nasadenie hliadok ĽSNS do troch vlakov, kde majú pomáhať s ochranou cestujúcich. Ako dodal, strana reaguje na útok na dievča, ktorý sa odohral vo vlaku smerujúcom z Nových Zámkov do Zvolena 7. apríla. Prvá hliadka bola trojčlenná, jej veliteľom mal byť podľa Kotlebu poslanec NR SR Peter Krupa, ktorý sa do povedomia verejnosti dostal vďaka tomu, že prišiel do parlamentu ozbrojený.

 

Policajný prezident Tibor Gašpar upozornil, že ak by poslanci alebo členovia ĽSNS chceli zabrániť spáchaniu trestného činu, môžu tak rovnako ako hociktorí občania Slovenska urobiť a neboli by za to trestne zodpovední. Ak by však chceli využívať oprávnenia, ktoré pozná napríklad zákon o policajnom zbore a ktoré môže využívať len príslušník policajného zboru, môžu sa sami vystaviť trestnému stíhaniu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona