Žitňanská chce, aby ÚVO preveril tendre agentúry z Horných Plachtiniec

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 12:30 • 2 min
Žitňanská  chce, aby ÚVO preveril tendre agentúry z Horných Plachtiniec

BRATISLAVA - Poslankyňa Národnej rady SR Lucia Žitňanská (SDKÚ-DS) chce, aby Úrad pre verejné obstarávanie preskúmal tendre na služby verejným inštitúciám, ktoré robila Regionálna Obstarávacia Agentúra z malej obce Horné Plachtince v okrese Veľký Krtíš.

slovakia

left justify in out

"V najbližších dňoch podám na Úrad pre verejné obstarávanie SR podnet," uviedla Žitňanská v stanovisku, ktoré zaslala agentúre SITA.

O tom, že verejné obstarávanie služieb pre viaceré štátne inštitúcie má bezplatne zabezpečovať firma z obce Horné Plachtince, informovala agentúra SITA ešte v januári. Obstarávania sa týkajú oblasti informovanosti a publicity a odborného poradenstva. Žitňanská napísala list štatutárnym zástupcov dvoch desiatok dotknutých subjektov verejnej správy a požiadala ich o odpovede na otázky, týkajúce sa ich kontraktu s Regionálnou Obstarávacou Agentúrou. Tá vznikla vlani v auguste ako centrálna obstarávacia organizácia. "Keďže Regionálna Obstarávacia Agentúra vznikla až v druhej polovici roka 2012 a krátko po svojom vzniku začala obstarávať služby pre desiatky subjektov verejnej správy za viac ako 100 miliónov eur, hoci predtým vo vlastnom mene súťaže v rovnakých predmetoch zákaziek neobstarávala, zaujíma ma, čím si vyslúžila dôveru štyroch ministerstiev, ZMOS-u, SAV, miest Prešov, Nitra, Partizánske, Prešovského samosprávneho kraja a ďalších," uvádza Žitňanská. 

Vlani v decembri Regionálna Obstarávacia Agentúra uzavrela po dve zmluvy o spolupráci s Ministerstvom vnútra SR, Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Slovenskou technickou univerzitou, Slovenskou akadémiou vied a Tlačovou agentúrou SR a jednu s Fondom národného majetku SR i Slovenskou agentúrou pre cestovný ruch. Predmetom zmlúv je bezodplatná realizácia obstarávania uvedených druhov služieb zväčša bez termínu platnosti. Iba zmluvy so SAV sú platné v tomto roku. Firma bude uzatvárať rámcové dohody s vybranými uchádzačmi na poskytnutie služieb, ktoré si vyžiadajú verejní obstarávatelia a tí zas budú s úspešnými uchádzačmi podpisovať vykonávacie zmluvy. Odmenu pre centrálneho obstarávateľa budú platiť dodávatelia, a nie štátne inštitúcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies