Žitňanská: Borec by mal preveriť konkurznú správkyňu pre Váhostav

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 12:47 • 2 min
Žitňanská: Borec by mal preveriť konkurznú správkyňu pre Váhostav

BRATISLAVA – Minister spravodlivosti Tomáš Borec by mal podľa podpredsedníčky Mosta-Híd Lucie Žitňanskej preveriť zaujatosť správkyne konkurznej podstaty pri reštrukturalizácii Váhostavu.

slovakia

left justify in out

Bývalá ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka Mosta-Híd dnes v rozhovore pre agentúru SITA upozornila na povinnosť ministerstva spravodlivosti vykonávať dohľad nad výkonom správcovskej činnosti. Podľa nej minister Tomáš Borec túto úlohu podcenil.

 

Zverejnené informácie o možných prepojeniach súčasnej reštrukturalizačnej správkyne Váhostavu s jedným z veriteľov podľa Lucie Žitňanskej poukazujú na možnú zaujatosť, ktorá môže byť aj dôvodom jej vylúčenia z výkonu tejto funkcie. „Minister Tomáš Borec by mal okamžite preveriť tieto skutočnosti, keďže mu to ukladá zákon,“ vyhlásila Žitňanská. Poukázala pritom na paragraf 27 zákona o správcoch, ktorý ustanovuje povinnosť ministerstvu spravodlivosti vykonávať dohľad nad výkonom správcovskej činnosti. “Ak sa prepojenie správcu na jedného z veriteľov potvrdí, súd musí vylúčiť tohto správcu,“ poznamenala. Podľa nej to bude mať dopad na ďalší priebeh reštrukturalizácie Váhostavu.

 

Mimoriadna schôdza parlamentu, ktorú na 15. apríla zvolal predseda NR SR Peter Pellegrini, je podľa nej len snahou prekryť viaceré zlyhania štátnych inštitúcií. „Stavebná firma Váhostav má problémy už dlhšiu dobu, pritom vláda sa celý čas len prizerala a vzniknutú situáciu žiadnym spôsobom neriešila,“ zdôraznila zodpovednosť vlády za súčasný stav poslankyňa Lucia Žitňanská. Most-Híd pritom podľa nej predkladal viacero návrhov riešenia. „Smer však všetky odmietol, čím len potvrdil, že stojí na strane veľkých podnikateľov, nie malých živnostníkov, ktorí v súčasnosti najviac doplácajú na nečinnosť vlády,“ dodala Žitňanská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona