Žitňanská ani Fico nechcú ustúpiť vo voľbe nominanta do Súdnej rady

NETKY.SK • 22 Jún 2017, 11:37 • 2 min
Žitňanská ani Fico nechcú ustúpiť vo voľbe nominanta do Súdnej rady

BRATISLAVA – Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská dnes na vláde potvrdila, že svoj názor na nomináciu Moniky Jankovskej do Súdnej rady nezmenila a naďalej tento krok odmieta.

slovakia

left justify in out

Žitňanská trvá na svojom. Odmieta zaradenie Moniky Jankovskej, ktorú navrhla strana Smer, do Súdnej rady SR. Napriek tomu, že Žitňanská už na túto tému debatovala s premiérom Robertom Ficom viackrát, tak ani strana Smer, ani ministerka nehodlajú ustúpiť.

 

„Tým, že sa hlasovanie odložilo na ďalšiu parlamentnú schôdzu, tak vzniká ďalší priestor na diskusiu a verím, že ho využijeme. Teraz necítim potrebu to verejne komunikovať," povedala ministerka. Či stále trvá na tom, že odstúpi zo svojej funkcie v prípade, že Smer bude presadzovať Jankovskej nomináciu, ministerka nekomentovala.

 

"Moje stanovisko nemenné, ale je tu priestor na diskusiu. Všetky moje kroky aj zmeny v právnych predpisoch smerovali k tomu, aby sme odpolitizovali Súdnu radu," dodala Žitňanská.

 

Poslanec Gábor Gál z poslaneckého klubu Most-Híd avizoval, že žitňanská má ich plnú podporu a tiež Jankovskej členstvo neschvaľuje, no bude sa snažiť nájsť pre všetkých vhodné riešenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies