Zistili prehrešky s bločkami v cukrárňach a kvetinárstvach

NETKY.SK • 2 Jún 2013, 12:40 • 2 min
Zistili prehrešky s bločkami v cukrárňach a kvetinárstvach

BRATISLAVA/PREŠOV - Každá druhá cukráreň či kvetinárstvo v Prešove nevydáva zákazníkom správne bločky za nákup. V máji kontrolóri finančnej správy preverili 60 podnikov a chyby našli v 36 prevádzkach. Išlo o porušenia príslušných ustanovení zákona o elektronických registračných pokladniach.

slovakia

left justify in out

"Počas akcie udelili pokuty v celkovej výške 4 670 eur," informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. Kontrolná akcia v Prešove sa uskutočnila v sobotu 18. mája 2013 od 8:00 do 16:00. Kontrolóri finančnej správy sa zamerali na cukrárne, predajne zmrzlín a kvetinárstva (predaj rezaných, črepníkových, umelých kvetov a doplnkového sortimentu). "Cieľom kontrol bolo zistiť, či prevádzky riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladní a či im následne vydajú pokladničný doklad," dodala Macíková. Na kontrolnej akcii sa zúčastnilo viac ako 50 zamestnancov finančnej správy - daňových kontrolórov a colníkov. K najčastejším prehreškom patrilo nepoužitie pokladnice pri evidencii tržby, nezaevidovanie hotovosti v pokladnici či neoznačenie tovaru alebo služby. V niektorých prípadoch podnikateľ tržbu zaevidoval, ale nevydal doklad z pokladne, alebo pokladničný doklad (paragón) neobsahoval zákonom stanovené údaje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies