Získali ste vodičské oprávnenie, teraz je čas na správnu starostlivosť o vaše auto

NETKY.SK • 29 August 2018, 11:00 • 2 min
Získali ste vodičské oprávnenie, teraz je čas na správnu starostlivosť o vaše auto

Bez dopravy si asi svoju existenciu dokáže predstaviť len málokto. Aby ste si ale výhody, ktoré vám ponúka mohli užívať naplno, je najlepšie, ak sa vám podarí získať vodičské oprávnenie. Ani to ale nie je všetko, pretože poznanie vlastností automobilu je základom úspechu dokonalej orientácie a fungovania na vozovke, kde je niekoľko ďalších účastníkov. Nakoľko je dôvodom komplikácií a problémov nedostatočná znalosť určitých detailov, prinášame vám prehľad dôležitých vecí, ktoré by mohli spokojnosť z pohodlnej jazdy vo vašom aute narušiť.

slovakia

left justify in out

Zanesený DPF filter

Ak ste si pri jazde niekedy všimli svietiť kontrolku na palubnej doske, môže byť dôvodom zanesený, upchaný DPF filter. Potrebujete ho teda vymeniť, pretože jeho pasívna alebo aktívna regenerácia už nepostačuje na vyčistenie a spaľovanie častíc.

 

Opäť čistý DPF filter získate od profesionálov, ale vyberajte si len tých, ktorí jeho čistenie robia v rámci noriem a na prístrojoch, ktoré si prešli certifikáciou Slovenskej legálnej metrológie. Vaše auto bude potom fungovať bez najmenších problémov, výkon filtra bude takmer 100 % - ný, vďaka čomu neškodíte životnému prostrediu a teda ani sebe samému.

 

Dokonalý priestor

Auto slúži tiež na prevoz materiálu, doplnkov a niekedy aj nábytku, ktorým ste sa rozhodli si svoj domov premeniť na lepší a krajší. V tom prípade budete potrebovať dostatočne priestranné gumené vaničky do kufra, v ktorých odveziete takmer všetko.

 

Nekomplikujte si jazdu aj jej bezpečnosť tým, že bude všetko na sedačkách brániť v pohodlnom výhľade na vozovku. Máte na to predsa moderné vaničky, kde si všetko potrebné môžete pohodlne uložiť.

 

Kvalita pneumatík

Správny tlak, nastavenie geometrie kolies, veľkosť a typ pneumatík. To všetko a oveľa viac sa oplatí sledovať, pretože vlastnosti týchto dôležitých častí každého jedného vozidla ovplyvňujú jazdu  na vozovke a správanie sa auta.

 

Ak vás dobrá autoškola naučila všetko potrebné, viete, že s príchodom zimy treba meniť dezén pneumatík, a že máte v závislosti od rýchlosti a aktuálnych vonkajších podmienok regulovať a prispôsobiť svoje správanie na vozovke. Takže ak je to nutné, všetko potrebné si v tomto smere zariaďte, vymeňte DPF filter, kúpte si veľké vaničky do kufra a v prvom rade nevstupujte na vozovku bez získaného vodičského oprávnenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies