Získala za 1. polrok na dani z príjmov FO len 47,2 milióna eur

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 11:51 • 2 min
Získala za 1. polrok na dani z príjmov FO len 47,2 milióna eur

Získala za 1. polrok na dani z príjmov FO len 47,2 milióna eur - Slovensko Hlavné mesto Bratislava získalo v 1.

slovakia

left justify in out

Hlavné mesto Bratislava získalo v 1. polroku minulého roka na podielovej dani z príjmov fyzických osôb 71,7 milióna eur a v 1. polroku tohto roka len 47,2 milióna eur, rozdiel je 24,5 milióna eur. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová.
      Nižší príjem podielovej dane kompenzuje mesto racionálnym vynakladaním všetkých výdavkov, zmrazením miezd a odmien uvoľnených aj neuvoľnených poslancov a využívaním všetkých úspor z minulých rokov, konštatovala hovorkyňa. Mesto upustilo od viacerých plánovaných investičných akcií. Chod mesta nie je ohrozený, avšak na jeho financovanie sa využívajú aj posledné prostriedky z rezervného fondu.
      Prognóza sumy podielu na dani z príjmov fyzických osôb od Ministerstva financií (MF) SR pre mesto Bratislava na rok 2010 je 119,9 milióna eur.
      Vlani predstavoval výpadok dane z príjmov fyzických osôb v 1. polroku oproti sume prognózovanej MF SR iba 2,6 milióna eur, no do konca roka bol celkový výpadok na tejto dani za celý rok 2009 až 20,3 milióna eur, uzavrela hovorkyňa primátora.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies