Zisk United Airlines sa prepadol o 52 %

NETKY.SK • 18 Január 2017, 10:26 • 2 min
Zisk United Airlines sa prepadol o 52 %

DALLAS - Nižšie ceny leteniek a vyššie náklady na pracovnú silu viedli k tomu, že zisk americkej leteckej spoločnosti United Airlines v záverečnom kvartáli minulého roka klesol o 52 percent. Firma za október až december vykázala zisk v objeme 397 mil. USD, pričom v rovnakom kvartáli predchádzajúceho roka bol vo výške 823 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Zisk leteckého prepravcu bez zahrnutia jednorazových nákladov dosiahol 1,78 USD na akciu. Tento výsledok prekonal očakávania analytikov oslovených v prieskume spoločnosti FactSet, ktorí odhadovali, že na tejto báze bude zisk 1,73 USD na akciu.


Tržby United Airlines sa v záverečnom kvartáli vlaňajška zvýšili o 0,2 percenta na 9,05 mld. USD, čo bolo v súlade s očakávaniami analytikov oslovených v prieskume firmy FactSet.

 

Prevádzkové náklady leteckej spoločnosti však stúpli rýchlejšie, a to o 1,2 percenta. Firma nedávno uzavrela nové zmluvy s niekoľkými odborovými organizáciami a výsledkom bol medziročný rast nákladov na pracovnú silu o 5,9 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies