Zisk Tata Motors vzrástol trojnásobne, potiahol ho najmä Jaguar Land Rover

NETKY.SK • 11 August 2014, 19:27 • 2 min
Zisk Tata Motors vzrástol trojnásobne, potiahol ho najmä Jaguar Land Rover

NAÍ DILLÍ/LONDÝN - Indická automobilová spoločnosť Tata Motors oznámila za 1. kvartál súčasného obchodného roka prudký rast zisku, pod čo sa veľkou mierou podpísala najmä divízia Jaguar Land Rover. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Čistý zisk najväčšej indickej automobilky vzrástol v 1. štvrťroku obchodného roka 2014/2015, čo znamená od apríla do konca júna, až trojnásobne na takmer 54 miliárd rupií (659,86 milióna eur). To je podstatne viac ako očakávali analytici. Tržby sa zvýšili približne o 40 %.
     

Najviac sa pod to podpísala divízia Jaguar Land Rover. Jej predaj áut vzrástol o 22 %, zatiaľ čo predaj rovnomennej značky Tata na domácom trhu klesol o 28 %. Indická spoločnosť by tento týždeň mala uviesť na trh nový model Zest, od ktorého si sľubuje práve zvýšenie predaja áut rovnomennej značky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies