Zisk svetového výrobcu veterných turbín Vestas klesol o vyše tretinu

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 17:06 • 2 min
Zisk svetového výrobcu veterných turbín Vestas klesol o vyše tretinu

KODAŇ - Dánska spoločnosť Vestas Wind Systems oznámila za 1. kvartál pokles čistého zisku o vyše tretinu, a aj v prípade prevádzkového zisku zaostala za očakávaniami.

slovakia

left justify in out

Podpísali sa pod to zvýšený tlak konkurencie a nepriaznivé kurzové vplyvy. Najväčší výrobca veterných turbín na svete uviedol, že za 1. štvrťrok dosiahol zisk 102 miliónov eur oproti 160 miliónom eur v rovnakom období minulého roka. To znamená pokles o vyše 36 %.

 

Zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) klesol na 126 miliónov z 211 miliónov eur pred rokom. Analytici síce s poklesom počítali, očakávali však, že EBIT dosiahne 137 miliónov eur.

 

Tržby dosiahli 1,69 miliardy eur. V rovnakom období predchádzajúceho roka predstavovali 1,89 miliardy eur, čo znamená pokles zhruba o 10 %.

 

Napriek tomu Vestas nezmenil prognózu na celý tento rok. Firma aj naďalej očakáva, že za rok 2018 dosiahne tržby na úrovni 10 až 11 miliárd eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies