Zisk spoločnosti Google ďalej rastie, za štvrť roka zarobili takmer 4 miliardy

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 08:56 • 2 min
Zisk spoločnosti Google ďalej rastie, za štvrť roka zarobili takmer 4 miliardy

NEW YORK - Americká internetová spoločnosť Google zvýšila zisk za 2. kvartál takmer o pätinu na vyše 3,9 miliardy USD a výrazne tak prekonala očakávania ekonómov. Podporilo ju najmä zvýšenie celkových príjmov z internetovej reklamy, aj keď cena za reklamu klesla. Informovali o tom agentúra DPA a portál RTTTNews.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že zisk za 2. štvrťrok dosiahol 3,93 miliardy USD (3,62 miliardy eur), zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 3,35 miliardy USD. Medziročne to znamená rast o 17,3 %. Tržby sa zvýšili o 11 % na 17,73 miliardy USD.

 

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol zisk na akciu 6,99 USD oproti 5,98 USD/akcia v 2. štvrťroku minulého roka. Analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 6,71 USD.

 

Počet platených klikov na online reklamu vzrástol v 2. štvrťroku medziročne o 18 %. To stačilo na zvýšenie príjmov z reklamy o 11 % na vyše 16 miliárd USD, napriek tomu, že priemerná cena za jedno kliknutie o 11 % klesla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies