Zisk nemeckých aerolínií Lufthansa vzrástol o vyše 41 %, podpísali sa na tom aj nízke ceny ropy

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:24 • 2 min
Zisk nemeckých aerolínií Lufthansa vzrástol o vyše 41 %, podpísali sa na tom aj nízke ceny ropy

BERLÍN - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zvýšila odhad zisku na celý rok po tom, ako dnes oznámila dobré výsledky za 3. kvartál. Tie podporili najmä nízke ceny ropy. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že za obdobie od júla do konca septembra dosiahol čistý zisk 794 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka evidovali aerolínie zisk na úrovni 561 miliónov eur. V medziročnom porovnaní to znamená rast o 41,5 %. Tržby sa zvýšili o 5,7 % na 8,94 miliardy eur z 8,46 miliardy eur v 3. kvartáli minulého roka. Aerolínie zároveň uviedli, že za celý rok očakávajú upravený zisk pred úrokmi a daňami v rozmedzí od 1,75 miliardy do 1,95 miliardy eur. Pôvodne spoločnosť predpokladala tento zisk na úrovni vyše 1,5 miliardy eur. Zároveň počíta s tým, že náklady na palivá dosiahnu v tomto roku 5,7 miliardy eur, o 300 miliónov eur menej, než predpokladala na konci 2. štvrťroka. Lufthansa však pripomenula, že nová prognóza nezahrňuje náklady spojené s prípadnými ďalšími štrajkami, ktoré by mohli vyplynúť zo sporov s pilotmi a inými skupinami zamestnancov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies