Zisk nemeckej poisťovne Allianz v treťom kvartáli prudko stúpol

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:13 • 2 min
Zisk nemeckej poisťovne Allianz v treťom kvartáli prudko stúpol

MNÍCHOV - Nemecká spoločnosť Allianz, ktorá je najväčšou poisťovňou v Európe, v treťom kvartáli evidovala medziročný rast prevádzkového zisku o 18,2 percenta na 2,9 mld. eur.

slovakia

left justify in out

K rastu prevádzkového zisku počas júla až septembra prispeli všetky segmenty jej podnikania. Čistý zisk firmy patriaci akcionárom v porovnaní s tretím štvrťrokom vlaňajška posilnil o 36,5 percenta na 1,9 mld. eur. Celkové tržby poisťovne stúpli o 0,5 percenta na 27,7 mld. eur. Firma o tom informovala v piatok na svojej internetovej stránke.


Prevádzkový zisk spoločnosti Allianz za január až september oslabil o 1,7 percenta na úroveň 8 mld. eur. Čistý zisk patriaci akcionárom za obdobie od začiatku roka do konca septembra medziročne klesol o 1,1 percenta na 5,1 mld. eur a celkové tržby sa znížili o 3,2 percenta na 92,4 mld. eur. Poisťovacia spoločnosť však potvrdila svoju prognózu celoročného prevádzkového zisku a ráta s tým, že bude v pásme 10 až 11 mld. eur.


Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003. Patrí do poisťovacej skupiny Allianz Societas Europaea, ktorá spravuje zmluvy miliónov klientov v regióne strednej a východnej Európy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies