Zisk najväčšieho producenta platiny vzrástol na vyše trojnásobok, akcionári sa môžu tešiť na dividendy

NETKY.SK • 19 Február 2018, 15:37 • 2 min
Zisk najväčšieho producenta platiny vzrástol na vyše trojnásobok, akcionári sa môžu tešiť na dividendy

JOHANNESBURG - Spoločnosť Anglo American Platinum, najväčší producent platiny na svete, oznámila za minulý rok viac než strojnásobenie zisku, k čomu do veľkej miery prispelo výrazné zníženie nákladov. Prudko sa zvýšil aj upravený zisk, ktorý v porovnaní s rokom 2016 vzrástol viac než dvojnásobne.

slovakia

left justify in out

V reakcii na najnovšie výsledky firma uviedla, že prvýkrát za šesť rokov vyplatí dividendy. Zároveň však upozornila, že v tomto roku musí stále počítať s určitými rizikami, ktoré predstavujú najmä nestabilita cien platiny a kurz juhoafrickej meny.

 

Čistý zisk Anglo American Platinum za rok 2017 dosiahol 1,94 miliardy juhoafrických randov (133,49 milióna eur). Na porovnanie, v predchádzajúcom roku dosiahla firma zisk 632 miliónov ZAR.

 

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahol minuloročný zisk spoločnosti 3,89 miliardy ZAR. To je viac než dvojnásobok v porovnaní s rokom 2016, keď upravený zisk dosiahol 1,87 miliardy ZAR. Podobne ako v prípade čistého zisku aj upravený zisk je v súlade s odhadmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies